ΛΑΡΙΣΑ

Φυλάκιση 12 μήνες με αναστολή στον 25χρονο για το βίαιο επεισόδιο σε βάρος της πρώην συντρόφου του

φυλάκιση-12-μήνες-με-αναστολή-στον-25χρον-1051908

Με λυγμούς αποχώρησε σήμερα το μεσημέρι από το δικαστήριο η 35χρονη κοπέλα που το βράδυ της Παρασκευής έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον 25χρονο πρώην σύντροφό της σε συνοικία της Λάρισας.

Νωρίτερα ο 25χρονος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή υπό τον όρο να μην πλησιάσει την παθούσα σε απόσταση 100 μέτρων.

Τα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ περιέγραψε στο δικαστήριο η 35χρονη. Το ζευγάρι αρχικά τσακώθηκε και όταν η κοπέλα ζήτησε από τον δράστη να φύγει από το διαμέρισμα της, ο τελευταίος φεύγοντας πήρε τα κλειδιά του διαμερίσματος μαζί του. Η γυναίκα αντέδρασε και τότε ο δράστης την άρπαξε από τα μαλλιά την έσυρε έξω από το διαμέρισμα και την χτύπησε στα σκαλιά του σπιτιού.

Στη συνέχεια έφτασε στο σημείο η αστυνομία η οποία βρήκε την γυναίκα αιμόφυρτη στο δρόμο. Όπως κατέθεσε η παθούσα, η σχέση της με τον 25χρονο είχε διάρκεια περίπου έξι μήνες και στο παρελθόν αναγκάστηκε να καλέσει ξανά την αστυνομία όταν ο κατηγορούμενος αρνιούνταν να φύγει από το σπίτι.

Ο δράστης συνελήφθη τελικά την επομένη του επεισοδίου στην Καρδίτσα και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της επικίνδυνης ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης. Σήμερα στο δικαστήριο κατά την απολογία του τόνισε πως την έσπρωξε «κατά λάθος» από τις σκάλες, δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγνώμη από την παθούσα.

Η εισαγγελέας της έδρας ωστόσο δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του τονίζοντας «γιατί ζητάτε συγνώμη για κάτι που δεν κάνατε;» και πρότεινε την ενοχή του, την απόρριψη ελαφρυντικών περιστάσεων και την επιβολή ποινής φυλάκισης 2 ετών

Το δικαστήριο ωστόσο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και τον όρο να μην πλησιάσει την παθούσα.

«Πως θα είμαι σίγουρη ότι δεν θα ξαναπλησιάσει» κατέθεσε νωρίτερα η γυναίκα η οποία αποχώρησε από το δικαστήριο ψυχικά καταβεβλημένη από τη διαδικασία και με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπο από τις πράξεις του πρώην συντρόφου της.

Πηγή: larissanet.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου