ΛΑΡΙΣΑ

Στη δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών η δίωξη για παράβαση καθήκοντος του Αγοραστού

στη-δικογραφία-για-το-δυστύχημα-των-τε-1050334

Στη δικογραφία που σχηματίζεται για το δυστύχημα στα Τέμπη προστέθηκε και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη στον κ. Αγοραστό ασκήθηκε μετά από μήνυση οικογενειών θυμάτων των Τεμπών και αφορά το «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος μερικές μέρες μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Ο κ. Αγοραστός είχε δηλώσει τότε μετά τη δίωξη του πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά υποστηρικτική βοήθεια που συνίστατο μόνο στην παροχή των μηχανημάτων, όπως αποφασίστηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Προθεσμία για τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

Μετά λοιπόν και την προσθήκη της δίωξης του κ. Αγοραστού στη δικογραφία για τα Τέμπη ο συνολικός αριθμός των ποινικά εμπλεκόμενων στην υπόθεση ανήλθε στους 34. Δύο εξ αυτών, στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, θα απολογούνταν σήμερα στον εφέτη ανακριτή όμως ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά διώκονται 16 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης 717 που αφορά την σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση.

Οι καταθέσεις των υπολοίπων 14 συνεχίζονται αύριο μέχρι την Παρασκευή 8 Μαρτίου με το ενδεχόμενο ορισμένοι εξ αυτών να ζητήσουν νέα προθεσμία για να απολογηθούν να είναι ανοιχτό.

Επιπλέον εκκρεμούν οι καταθέσεις δύο στελεχών της Hellenic Train.

Πηγή: larissanet.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου