ΛΑΡΙΣΑ

«Φουντώνει» η οργή των αγροτών στη Λάρισα – Εριξαν γάλα στην Κεντρική Πλατεία

φουντώνει-η-οργή-των-αγροτών-στη-λάρ-1039471

Οργή και αγανάκτηση επικράτησε μεταξύ των αγροτών που διαμαρτύρονταν σήμερα στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Νωρίτερα έριξαν γάλα, ενώ από τις δηλώσεις που έγιναν προκύπτει πως περιμένουν σαφείς δεσμεύσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Στο πλευρό τους στάθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, είπε ότι η Θεσσαλία έχει ξεχαστεί και συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών. Συνάμα τόνισε πως πρέπει όλοι να πιέσουν για δείξει μέριμνα η Πολιτεία πάνω στη Θεσσαλία, γιατί είναι σαν μια επαρχία που μόλις βγήκε από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο:

«Εμείς το δρόμο μπορούμε να τον κλείσουμε οποιαδήποτε στιγμή. Αν νομίζουν ότι θα φοβηθούμε τα ΜΑΤ είναι γελασμένοι…» ξεκαθαρίζουν οι αγρότες από την Κεντρική Πλατεία λίγη ώρα πριν την εκκίνηση του αγροτικού συλλαλητηρίου.

Οι απαντήσεις που πήραν από τη χθεσινή σύσκεψη δεν τους κάλυψαν με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Χρήστο Σιδερόπουλο να σημειώνει πως θα περιμένουν απαντήσεις έως το Σάββατο με την ολοκλήρωση της Agrotica από τον πρωθυπουργό, ρίχνοντας ευθέως βολές για την διαχείριση από τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη:

Από την πλευρά του ο αγροτοσυνδικαλιστής, Γιώργος Μαχάς, τονίζει πως πρέπει να υπάρχουν αλλαγές στη νέα ΚΑΠ:

Ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ και ντοματοπαραγωγός Χρ. Σουλιώτης αναφέρθηκε στην ανάγκη η Πολιτεία να μεριμνήσει για τους παραγωγούς:

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Πηγή: larissanet.gr / Θανάσης Καλιακούδας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου