ΛΑΡΙΣΑ

Δωρεάν και αναδρομικά τα φάρμακα για τους τραυματίες της τραγωδίας στα Τέμπη από τον ΕΟΠΥΥ

δωρεάν-και-αναδρομικά-τα-φάρμακα-για-τ-1008818

Νέες διευκρινίσεις για τα φάρμακα των τραυματιών από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δίνει ο ΕΟΠΥΥ. Εκτός από τη μηδενική συμμετοχή στα νοσήλια και τις εξετάσεις, εξαιρούνται, επίσης, και από τη συμμετοχή στα φάρμακα.

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, οι τραυματίες από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη δεν έχουν καμία συμμετοχή και επιβάρυνση σε καμία διαδικασία για την αποθεραπεία τους, όπως αντίστοιχα και για τα φάρμακα. Μάλιστα δίνεται η δυνατότητα εάν έχουν αγοραστεί ήδη κάποια σκευάσματα, να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι τραυματίες στα Τέμπη, εκτός από τη μηδενική συμμετοχή στα νοσήλια και τις εξετάσεις, εξαιρούνται επίσης και από τη συμμετοχή στα φάρμακα:

«Σε συνέχεια της από 07/08/2023 ανακοίνωσης του Οργανισμού σχετικά με τη μηδενική συμμετοχή στις παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ των τραυματιών του δυστυχήματος των ΤΕΜΠΩΝ διευκρινίζεται ότι εξαιρούνται επίσης και από κάθε συμμετοχή και επιβάρυνση για την αγορά φαρμάκων ή σκευασμάτων, το κόστος των οποίων καλύπτεται εις ολόκληρον από τον Οργανισμό», σημειώνεται συγκεκριμένα από τον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, σε περίπτωση που έχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί δαπάνες για συμμετοχή των τραυματιών σε φαρμακευτικά ή άλλα σκευάσματα, παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνονται στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού «οι οποίες θα προβούν στην άμεση απόδοση των εν λόγω δαπανών».

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου