ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Αγωνία για τους κατοίκους στον Παλαμά – Μεταφέρουν τα ΙΧ τους σε υψηλότερα σημεία

αγωνία-για-τους-κατοίκους-στον-παλαμά-997503

Οι άνθρωποι της περιοχής που επλήγησαν στην κακοκαιρία Daniel, είδαν τις περιουσίες τους να θάβονται κάτω από τα λασπονερα και πολλοί κατάφεραν να σωθούν την τελευταία στιγμή με τη βοήθεια των διασωστών

Δεύτερη νύχτα αγωνίας αναμένεται να είναι η αποψινή για τους κατοίκους στον Παλαμά Καρδίτσας, μετά και την «εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση» που έλαβαν το απόγευμα της Τρίτης από το «112», για την επέλαση της κακοκαιρίας Elias.

Οι άνθρωποι της περιοχής που επλήγησαν στην κακοκαιρία Daniel, είδαν τις περιουσίες τους να θάβονται κάτω από τα λασπονερα και πολλοί απομακρυνθηκαν και κατάφεραν να σωθούν την τελευταία στιγμή με τη βοήθεια των διασωστών της ΕΜΑΚ και με ελικόπτερα, φοβούνται ότι αν τα ακραία καιρικά φαινόμενα «χτυπήσουν» πάλι στην περιοχή, θα πρόκειται για την «χαριστική βολή».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στον Παλαμά Καρδίτσας είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι έχουν μεταφέρει τα αυτοκίνητά τους και τα αγροτικά τους οχήματα σε σημεία με υψηλότερο υψόμετρο καθώς φοβούνται ότι σε περίπτωση που ξεκινήσει η δυνατή βροχόπτωση αυτά θα βουλιάξουν ξανά κάτω από τα νερά και δε θα έχουν ούτε όχημα διαφυγής αν οι δρόμοι μετατραπούν – για άλλη μια φορά – σε ποτάμια.

Ένα από τα σημεία που σταθμεύουν τα οχήματά τους είναι στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χανδακλή. Στις εικόνες του protothema.gr τα δεκάδες οχήματα να είναι πρόχειρα σταθμευμένα, όλα μαζί σε συγκεκριμένα σημεία που βρίσκονται σε μεγαλύτερο ύψος πλησίον του ναού που και του δημοτικού σχολείου, ενώ οι άνθρωποι τα έχουν κλειδώσει και έχουν απομακρυνθεί.

«Την πρώτη φορά πάθαμε ζημιά στο αυτοκίνητο και πληρώσαμε 6.100 ευρώ. Ελπίζουμε σήμερα να μην έχουμε τόσο έντονα φαινόμενα, όμως σε κάθε περίπτωση προσέχουμε γι΄ αυτό φέραμε εδώ τα αυτοκίνητά μας», δήλωσε κάτοικος.

Δείτε φωτογραφίες:

palamas_karditsas_proetoimasies__2_
palamas_karditsas_proetoimasies__3_
palamas_karditsas_proetoimasies__4_
palamas_karditsas_proetoimasies__5_
palamas_karditsas_proetoimasies__7_
palamas_karditsas_proetoimasies__1_

«Έφερα τα δύο αυτοκίνητα για να τα σώσω», ανέφερε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Σημειώνεται ότι, οι κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους αφού πολλοί είναι αυτοί που έμειναν άστεγοι διότι τα σπίτια τους υπέστησαν μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας. Μέχρι σήμερα, ηλικιωμένοι και οικογένειες με παιδιά φιλοξενουνται σε διάφορα σημεία, ενώ κάποιοι έχουν μετακομίσει σε συγγενικά τους πρόσωπα που ζουν σε άλλες περιοχές της χώρας.

Το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι από το «112» ανέφερε το εξής: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο 24ωρο. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από συνεδρίαση, το τοπικό συντονιστικό όργανο του δήμου Παλαμά καθόρισε τις θέσεις που θα συγκεντρωθούν οι κάτοικοι κάθε κοινότητας σε ενδεχόμενο πλημμύρας. Όπως αποφασίστηκε, εφόσον απαιτηθεί εκκένωση οικισμού ή οικισμών εξαιτίας σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων, όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι να φιλοξενηθούν στα ψηλότερα σπίτια και οι υπόλοιποι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις προκαθορισμένες θέσεις σε κάθε κοινότητα.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου