ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μετέφεραν 11 κιλά αδασμολόγητου καπνού στην Καρδίτσα

μετέφεραν-11-κιλά-αδασμολόγητου-καπνού-947481

Σε βάρος των δυο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

“Στάχτη” έγιναν τα σχέδια που έκαναν δύο Έλληνες για να ξεπουλήσουν στην ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου Καρδίτσας τις ποσότητες αδασμολόγητου καπνού που είχαν στην διάθεσή τους καθώς, μόλις έφτασαν το μεσημέρι του Σαββάτου, έπεσαν σε μπλόκο ελέγχων που είχαν στήσει αστυνομικοί του τοπικού τμήματος.

Κατά τον έλεγχο που έκαναν στο εσωτερικό του Ι.Χ. αυτοκινήτου που επέβαιναν οι δράστες, οι αστυνομικοί βρήκαν έναν σάκο στον οποίο υπήρχαν δέκα σακούλες με κομμένο καπνό συνολικού βάρους δέκα κιλών και 205 γραμμαρίων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και τους πέρασαν χειροπέδες, ενώ κατέσχεσαν και 805 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Στη συνέχεια, δόθηκε παραγγελία στους αστυνομικούς του τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη να ερευνήσουν τα σπίτια των δραστών σε περιοχή της Άρτας και εκείνοι βρήκαν σε ένα από αυτά άλλες δυο συσκευασίες με κομμένο αφορολόγητο καπνό συνολικού βάρους 700 γραμμαρίων, μια πλαστική συσκευή γόμωσης τσιγαροσωλήνων, ένα χάρτινο κουτί με 57 κενούς τσιγαροσωλήνες και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο.

Σε βάρος των δυο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοκατοχή κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου