ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Σοβαρές ζημιές στο Δημοτικό σχολείο Σοφάδων

σοβαρές-ζημιές-στο-δημοτικό-σχολείο-σ-900496

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής Σοφάδων μετά τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 19/1 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων.

Ο Δήμος Σοφάδων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όπως διαπιστώθηκε άγνωστοι αφού αναρριχήθηκαν από στέγαστρο παραβίασαν παράθυρο αίθουσας στον όροφο του σχολείου.

Στη συνέχεια και αφού ήταν εφοδιασμένοι με εύφλεκτο υλικό άναψαν φωτιά εντός της αίθουσας καίγοντας βιβλία και άλλα αντικείμενα. Ευτυχώς η πυρκαγιά δεν εξαπλώθηκε και περιορίστηκε.

Ύποπτες κινήσεις αλλά και καπνό εντόπισαν περίοικοι που ειδοποίησαν άμεσα τόσο το Διευθυντή της σχολικής μονάδας όσο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Χρήστος Αθανασόπουλος επικοινώνησε άμεσα με τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο ο οποίος έδωσε εντολή να προχωρήσουν τάχιστα ο καθαρισμός αλλά και η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά.

Ήδη από το πρωί συνεργείο του Δήμου βρίσκεται στο χώρο του σχολείου.

Να σημειωθεί ότι οι δράστες κατέστρεψαν το φιλέ του βόλεϊ ενώ αφαίρεσαν την ελληνική σημαία από τον ιστό της.

Το πρωί της Παρασκευής ο Διευθυντής του σχολείου και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Αθανάσιος Παππάς κατέθεσαν μήνυση κατ΄ αγνώστων στο Α.Τ Σοφάδων που ερευνά το συμβάν, καταγράφει μαρτυρίες περιοίκων ενώ προχώρησε και στη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από το σημείο εισόδου στην αίθουσα.

Να επισημανθεί ότι βανδαλισμοί μικρότερης έκτασης σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των εορτών και στο 1ο Δημ. Σχολείο Σοφάδων.

Σε δήλωσή του για ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος τονίζει:

«Ορισμένοι συνειδητά προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου στα σχολεία, καταστρέφοντας και λεηλατώντας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέφει, την ίδια στιγμή που εμείς προσπαθούμε με συντονισμένες ενέργειες να αναβαθμίσουμε το σχολικό περιβάλλον. Έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές και οι ασυνείδητοι, που συνειδητά και επαναλαμβανόμενα καταστρέφουν δημόσια περιουσία, αναμένουμε να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

Τα σχολικά κτήρια αποτελούν δημόσια περιουσία και κανείς δεν μπορεί να προκαλεί καταστροφές χωρίς λόγο και αιτία. Οι υπαίτιοι αργά ή γρήγορα θα βρεθούν και θα κληθούν να πληρώσουν»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου