ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μία καταδίκη για τη χασισοφυτεία της Ρεντίνας

μία-καταδίκη-για-τη-χασισοφυτεία-της-ρ-572025

Μόνο ο «φύλακας» της τεράστιας χασισοφυτείας, που είχε αποκαλυφθεί από την αστυνομία, τον Ιούλιο του 2012 στην περιοχή Ρεντίνας Καρδίτσας, «πλήρωσε το μάρμαρο» και καταδικάστηκε προχθές νωρίς το βράδυ από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 2 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Άλλα δύο άτομα, που κατηγορούνταν ως βασικοί αυτουργοί, αθωώθηκαν. Ο «φύλακας», ένας 39χρονος από τον νομό Φθιώτιδας, που ήταν προσωρινά κρατούμενος, κρίθηκε ένοχος απλής συνέργειας σε καλλιέργεια κάνναβης και κατοχής πυρομαχικών. Άσκησε έφεση, που είχε αναστέλλουσα δύναμη και αφέθηκε ελεύθερος.

Η αποκάλυψη της τεράστιας χασισοφυτείας, που χαρακτηρίστηκε λόγω της έκτασής της και των δενδρυλλίων κάνναβης, που βρέθηκαν, ως…Κολομβιανή, έγινε στις 15 Ιουλίου 2012 και προηγήθηκε τεράστια κινητοποίηση της ΕΛΑΣ, πανθεσσαλικά με συμμετοχή πάνω από 100 αστυνομικών. Χρειάστηκαν μέρες, μηχανήματα και άλογα για να συγκεντρωθούν και να μεταφερθούν τα δενδρύλλια κάνναβης και τα υλικά για την καλλιέργειά τους και τη διαμονή των καλλιεργητών.

Ο τελικός απολογισμός ήταν εντυπωσιακός. Σε δύο τοποθεσίες στη θέση Ανελόβα και στη θέση Προσήλιο της Ρεντίνας, σε συνολικά εννέα ξεχωριστές φυτείες συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων (!), αποκαλύφθηκαν και ξεριζώθηκαν 3.713 δενδρύλλια κάνναβης.

Εφ. Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου