ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Υπερχείλισε ο Ενιππέας, διεκόπη η κυκλοφορία από Ιτέα προς Πέτρινο

υπερχείλισε-ο-ενιππέας-διεκόπη-η-κυκλ-535833

Προβλήματα έχει δημιουργήσει η αλλαγή του καιρικού σκηνικού στο νομό Καρδίτσας, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης, αλλά και του νέου χιονιού στα ορεινά, όπου δουλεύουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, για να διατηρήσουν καθαρό το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, από χθες διεκόπη η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Ιτέας- Πέτρινου του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας, αφού η στάθμη των νερών του ποταμού, πέρασαν πάνω από τη γέφυρα, με αποτέλεσμα το σημείο να είναι απροσπέλαστο.
Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας βρίσκεται σε επιφυλακή τόσο για το προαναφερθέν σημείο όσο και στην περιοχή Μαγούλα- Ν. Καλύβια(όρια νομού Καρδίτσας με νομό Τρικάλων), όπου επίσης παρατηρείται άνοδος των νερών του ποταμού Κοττά, λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, η κατάσταση είναι για την ώρα υπό έλεγχο, ενώ στενά παρακολουθούν την κίνηση των νερών του ποταμιού Πηνειού για ενδεχόμενη υπερχείλιση στα πιο χαμηλά περάσματα.

Τέλος, σε ότι αφορά τα ορεινά του νομού Καρδίτσας, η χιονόπτωση συνεχίζεται, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα φροντίζουν ώστε να παραμείνουν καθαροί οι δρόμοι του οδικού κυκλώματος της λίμνης Πλαστήρα και συνολικά του ορεινού οδικού δικτύου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου