ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δύο 14χρονοι έκλεβαν… τα πάντα

δύο-14χρονοι-έκλεβαν-τα-πάντα-348577

Δύο 14χρονοι έπεσαν στα "χέρια" της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Καρδίτσα και κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Οι δύο νεαροί έκλεβαν… τα πάντα, από πρόβατα(!) μέχρι χρήματα και αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, οι δύο 14χρονοι αφού εισήλθαν σε αποθήκη στην Καρδίτσα από ανασφάλιστη είσοδο, αφαίρεσαν ένα αεροβόλο τυφέκιο, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι και ένα φακό, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον παθόντα, εγκατέλειψαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και τράπηκαν σε φυγή. Στη συνέχεια, ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις εντοπίστηκαν σε κοντινή περιοχή και συνελήφθησαν. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, με τους άλλους τέσσερις συνεργούς τους, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση ομάδας, κατά το χρονικό διάστημα από 25 Ιανουαρίου 2012 έως 7 Μαρτίου 2012, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές:

– Μεσημβρινές ώρες της 7ης Μαρτίου 2012, εισήλθαν εντός ιερού ναού στον Άγιο Γεώργιο Καρδίτσας και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα από το παγκάρι, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

– Πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Μαρτίου 2012, διέρρηξαν κατάστημα (κρεοπωλείο) στην Ιτέα και αφαίρεσαν 15 κιλά κρέατος και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.

– Πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Μαρτίου 2012 διέρρηξαν κατάστημα στην Ιτέα Καρδίτσας (βουλκανιζατέρ) και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

– Πρώτες πρωινές ώρες της 07-03-2012 διέρρηξαν κατάστημα (μίνι μάρκετ) και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και τηλεκάρτες αξίας 100 ευρώ.

– Την 7η προς 8η Φεβρουαρίου 2012 στην Πασχαλίτσα Καρδίτσας αφαίρεσαν από αποθήκη καλώδια χαλκού απροσδιόριστης μέχρι στιγμής χρηματικής αξίας.

– Νυχτερινές ώρες της 19ης προς 20ης Φεβρουαρίου 2012 αφαίρεσαν από ποιμνιοστάσιο στο Αρτεσιανό Καρδίτσας εννέα πρόβατα, τα οποία στη συνέχεια διέθεσαν προς πώληση.

– Νυχτερινές ώρες της 25ης προς 26ης Φεβρουαρίου 2012 αφαίρεσαν από ποιμνιοστάσιο στο Μακρυχώρι Καρδίτσας δώδεκα πρόβατα, τα οποία στη συνέχεια διέθεσαν προς πώληση.

– Κατά το χρονικό διάστημα από 25 Ιανουαρίου 2012 έως 7 Μαρτίου 2012 διέπραξαν επτά (7) κλοπές αυτοκινήτων (6 Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ.), τα οποία όλα ανευρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου