ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δημοψήφισμα για την μετεγκατάσταση της κοινότητας Μεταμόρφωσης στην Καρδίτσα

δημοψήφισμα-για-την-μετεγκατάσταση-τ-1012059

Την μετεγκατάσταση του χωριού τους θα κληθούν να αποφασίσουν οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Μεταμόρφωσης, σε δημοψήφισμα που θα γίνει εντός της εβδομάδας ύστερα από επίσημο αίτημα που κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Ακολούθως την Δευτέρα θα συγκληθεί το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας, ώστε στη συνέχεια πλέον το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Μεταμόρφωση που σήμερα θυμίζει χωριό φάντασμα, βρέθηκε κάτω από τα λασπόνερα μετά την πρόσφατη φονική κακοκαιρία «Ντάνιελ», ενώ δύο κάτοικοι του χωριού έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για τη δεύτερη καταστροφή σε διάστημα 30 ετών, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη του 1994. Το θέμα θα τεθεί πιθανώς την Πέμπτη σε δημοψήφισμα στο χωριό.

Με έγγραφό του προς τον Δήμο Παλαμά, το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μεταμόρφωσης προτείνει να χτιστεί ένα νέο χωριό στην περιοχή ανάμεσα στον Παλαμά και τα Καλυβάκια, κάτι το οποίο είχε προτείνει ο «Νέος Αγών» την επόμενη ημέρα της καταστροφής. Η έκταση αυτή είναι περίπου 200 στρέμματα και ανήκει στον δήμο.

Οι κάτοικοι ζητούν επίσης να χορηγηθούν οι απαιτούμενες επιδοτήσεις ώστε να προχωρήσουν σε εργασίες στα σπίτια για να μπορούν να διατηρηθούν ως αγροτικές κατοικίες κατά τη διάρκεια των αγροτικών εργασιών.

«Συνολικά, το χωριό έχει 234 κατοίκους. Τα νέα σπίτια θέλουμε να χτιστούν με βάση όχι τα τετραγωνικά των υπαρχόντων σπιτιών αλλά των μελών των οικογενειών που ζουν σε αυτά, γιατί κάποια παιδιά μπορεί να έχουν μεγαλώσει και να έχουν φύγει. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για να κινήσουμε τις διαδικασίες, και σε αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε τη βοήθεια όλων», λέει ο Πέτρος Κοντογιάννης Πρόεδρος της κοινότητας.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παλαμά Σωκράτης Δασκαλόπουλος, υπογράμμισε ότι θα στηρίξει την απόφαση της τοπικής κοινωνίας. Πρόσθεσε ότι το μέρος μεταξύ Παλαμά – Καλυβακίων ενδεικνύεται για την μετεγκατάσταση, στο οποίο όμως θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες υποδομές.

Πηγή: neosagon.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου