ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Την επόμενη εβδομάδα η πρώτη συνάντηση της G7 για τις «απειλές» της AI

την-επόμενη-εβδομάδα-η-πρώτη-συνάντησ-952655

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της G7 θα συνεδριάσουν στις 30 Μαΐου και θα εξετάσουν θέματα όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και η παραπληροφόρηση , που μπορούν να προκύψουν απο τη χρήση ΑΙ εργαλειων, όπως το ChatGPT

Οι αξιωματούχοι της «Ομάδας των Επτά» (G7) θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να εξετάσουν τα προβλήματα που δημιουργούν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI), όπως το ChatGPT, δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας.

Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να δημιουργήσουν ένα διακυβερνητικό φόρουμ με την ονομασία «διαδικασία AI της Χιροσίμα» για να συζητήσουν θέματα γύρω από τα ταχέως αναπτυσσόμενα εργαλεία της AI.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της G7 θα πραγματοποιήσουν την πρώτη συνάντηση σε επίπεδο εργασίας για την τεχνητή νοημοσύνη στις 30 Μαΐου και θα εξετάσουν θέματα όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, η παραπληροφόρηση και ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να διέπεται η τεχνολογία, δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών της Ιαπωνίας, Τακεάκι Ματσουμότο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές τεχνολογίας παγκοσμίως αξιολογούν τον αντίκτυπο δημοφιλών υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT της OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft.

Η ΕΕ πλησιάζει στο να θεσπίσει την πρώτη σημαντική νομοθεσία στον κόσμο για την τεχνητή νοημοσύνη, προτρέποντας με το τρόπο αυτό και άλλες κυβερνήσεις να εξετάσουν ποιοι κανόνες θα πρέπει να εφαρμόζονται στα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Η Ιαπωνία, που φέτος έχει την προεδρεία της G7, «θα ηγηθεί της συζήτησης της G7 σχετικά με την ανταποδοτική χρήση της γενεσιουργού τεχνολογίας AI», δήλωσε ο Ματσουμότο, προσθέτοντας ότι το φόρουμ ελπίζει να καταλήξει σε προτάσεις για τους αρχηγούς κρατών μέχρι το τέλος του έτους.

Στη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα την περασμένη εβδομάδα, οι ηγέτες ζήτησαν επίσης να αναπτυχθούν και να υιοθετηθούν διεθνή τεχνικά πρότυπα για να παραμείνει η τεχνητή νοημοσύνη “αξιόπιστη” και “σύμφωνη με τις κοινές δημοκρατικές αξίες μας”.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου