ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς θα έμοιαζε σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος

τεχνητή-νοημοσύνη-πώς-θα-έμοιαζε-σήμε-947783

Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι αναμφίβολα μια από τις πιο θρυλικές φιγούρες στην ιστορία, που η τεχνητή νοημοσύνη επιχειρεί να δώσει σάρκα και οστά.

Σε ηλικία 18 ετών πολέμησε μαζί με τον πατέρα του, Φίλιππο εναντίον της Αθήνας και της Θήβας στη μάχη της Κορινθίας, επιδεικνύοντας για πρώτη φορά τη στρατιωτική του ικανότητα.

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους στρατηγούς στην ιστορία, και κατά την περίοδο των 13 ετών της βασιλείας του (336 – 323 π.Χ.) κατέκτησε το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου προς την ανατολή (Μικρά Ασία, Περσία, Αίγυπτο κλπ), φτάνοντας στις παρυφές της Ινδίας, και χωρίς να έχει ηττηθεί σε καμία μάχη που ο ίδιος συμμετείχε.

Αντιμετώπισε αντιπάλους και εξεγέρσεις σε κάθε βήμα, αλλά θα συνέχιζε να ηγείται μιας από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εκστρατείες στην ιστορία κατά της αχανούς Περσικής Αυτοκρατορίας, που εκτείνεται από την Ελλάδα ως τον Ινδό Ποταμό.

Μέσω της χρήσης σύγχρονης τεχνολογίας και ιστορικών αρχείων, οι ερευνητές μπόρεσαν να δημιουργήσουν μια ανακατασκευή του προσώπου του πώς μπορεί να έμοιαζε ο Αλέξανδρος στη ζωή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου