ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γιατί έχουν «κολλήσει» όλοι με τις φριτέζες αέρος;

γιατί-έχουν-κολλήσει-όλοι-με-τις-φρι-924318

Πρόκειται για ένα πολυμηχάνημα, που θα σας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια

Σας αρέσουν τα τηγανιτά, αλλά σκέφτεστε αφενός τον δείκτη της ζυγαριάς σας και αφετέρου τη υγεία σας; Και όμως πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε και μπορείτε να απολαμβάνεται τον πιο υγιεινό τρόπο τηγανίσματος εσείς και η οικογένειά σας.

Ποιος είναι; Μα φυσικά οι φριτέζες αέρος ή αλλιώς Air Fryer. Οι περισσότερες φριτέζες αέρος μπορεί να χρειαστούν ελάχιστο λάδι. Λειτουργούν σαν τηγάνι, φούρνο και ατμομάγειρα ταυτόχρονα.

Και φυσικά τηγανίζουν τέλεια οτιδήποτε χρησιμοποιώντας απλά αέρα!

Σήμερα, συσκευές αυτού του τύπου δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να τηγανίζετε πατάτες, γιατί η σύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι φριτέζες αέρος μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα και αξίζει να τις έχετε στην κουζίνα σας.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πολυμηχάνημα, που θα σας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια. Ο θερμός αέρας κάνει όλη τη δουλειά για σας χαρίζοντάς σας ένα τέλειο αποτέλεσμα. Και φυσικά δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο τι θα μαγειρέψετε.

Και αυτό γιατί μπορείτε να μαγειρέψετε πατάτες, κρέας, ψάρια και πουλερικά αλλά και λαχανικά με αυτό τον πρωτοποριακό τρόπο μαγειρέματος.

Οι περισσότερες φριτέζες διαθέτουν και σχάρα ή διάτρητο καλάθι, έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να περάσει και να χτυπήσει το φαγητό από όλες τις πλευρές.

Πρόκειται για μια σχετικά μικρή compact συσκευή, όχι ιδιαίτερα πολύπλοκη, η οποία θα τοποθετηθεί εύκολα στον πάγκο της κουζίνας σας.

Πέρα από την υγιεινή διατροφή, κερδίζετε και στην κατανάλωση ενέργειας και τους χρόνους ψησίματος. Επιπρόσθετα, καθαρίζονται και μεταφέρονται εύκολα, ενώ η αυτοματοποίηση και οι παραπάνω επιλογές σου δίνουν πλήρη έλεγχο. Παράλληλα, είναι ανθεκτικές στο χρόνο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά τρόφιμα.

Τέλος, κυκλοφορούν σε πολλά μεγέθη ως προς τη χωρητικότητα του κάδου, για να επιλέξεις όποιο σε εξυπηρετεί καλύτερα. Τα μεγαλύτερα μοντέλα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας καθώς μπορούν να χωρέσουν μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου