ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Ξεκίνησε η υπηρεσία… «επισκεύασέ το μόνος σου»

apple-ξεκίνησε-η-υπηρεσία-επισκεύασέ-το-905045

Η Apple ξεκίνησε τη λειτουργία του Self Service Repair, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που επιτρέπει στους κατόχους iPhone να αγοράζουν εξαρτήματα ώστε να αποκαταστήσουν βλάβες των συσκευών τους.

Η κίνηση της αμερικανικής εταιρείας ήρθε σαν αποτέλεσμα της δράσης του κινήματος «δικαίωμα στην επισκευή» το οποίο κατάφερε να ασκήσει επαρκείς πιέσεις στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή ώστε να δοθεί στους τελικούς καταναλωτές περισσότερος έλεγχος στα τεχνολογικά προϊόντα.

Το νέο πρόγραμμα, που είχε επίσημα ανακοινωθεί τον περασμένο Νοέμβριο, θα προσφέρει πάνω από 200 εξαρτήματα και εργαλεία στους τελικούς καταναλωτές τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν για την επισκευή συσκευών iPhone 12, iPhone 13 και το τρίτης γενιάς iPhone SE.

Τι θα μπορεί να επισκευαστεί

Στα τμήματα που θα μπορούν να επισκευαστούν περιλαμβάνονται η οθόνη, η μπαταρία και η κάμερα, με τη χρήση νέων εργαλείων, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Apple.

Τα εξαρτήματα θα είναι αυθεντικά και η τιμή τους θα είναι ίδια με την τιμή που προμηθεύονται ανταλλακτικά και τα επίσημα επισκευαστικά κέντρα.

Αργότερα μέσα στη χρονιά η Apple θα εμπλουτίσει το επισκευαστικό της πρόγραμμα με εγχειρίδια, εξαρτήματα και εργαλεία για την επισκευή και συγκεκριμένων υπολογιστών Mac.

Το Self Service Repair ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες με την προοπτική να επεκταθεί και άλλες χώρες, εντός του 2022, ξεκινώντας από την Ευρώπη.

Σε επίπεδο κόστους, οι πελάτες μπορούν να νοικιάσουν εργαλεία για μία εβδομάδα έναντι 49 δολαρίων, με δωρεάν αποστολή, στην περίπτωση που δεν επιθυμούν την αγορά τους.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις οι πελάτες θα μπορούν να λαμβάνουν πίστωση εάν επιστρέψουν τα χρησιμοποιημένα εξαρτήματα για ανακύκλωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου