ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

O Elon Musk έφαγε μήνυση από μετόχους του Twitter

o-elon-musk-έφαγε-μήνυση-από-μετόχους-του-twitter-900597

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, βρίσκεται σχεδόν διαρκώς στο επίκεντρο των διαδικτύων συζητήσεων, αφού μέσα από ένα deal ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων συμφώνησε να εξαγοράσει το πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Βέβαια, έπειτα από μερικές ταραχώδεις ημέρες, με κατρακύλα της τιμής της Tesla, δηλώσεις για το μέλλον του Donald Trump στην πλατφόρμα και φιλόδοξα σχέδια για τετραπλασιασμό των χρηστών, ο Musk αποφάσισε να βάλει προσωρινό «φρένο».

Τώρα, οι κινήσεις του επικεφαλής των Tesla και SpaceX θα τον στείλουν και στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα διάφοροι επενδυτές του Twitter κάνουν μαζικά μήνυση στον Elon Musk, κατηγορώντας τον πως έχει χειραγωγήσει ενεργά τη μετοχή της εταιρίας για προσωπικό του όφελος. Η μήνυση κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο το βράδυ της Τετάρτης και εστιάζει στη συμπεριφορά του Musk από τη στιγμή που το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας συμφώνησε να πραγματοποιηθεί η εξαγορά στις 25 Απριλίου. Ειδικότερα, στους επενδυτές δεν άρεσε καθόλου το πάγωμα της συμφωνίας, με αφορμή τις πληροφορίες για τον αριθμό των bots που υπάρχουν στην πλατφόρμα.

Μάλιστα, η μήνυση αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ο Musk προχώρησε σε δηλώσεις, tweets και συμπεριφορές που αποσκοπούσαν στη δημιουργία αμφιβολιών για τη συμφωνία και στο να μειώσουν σημαντικά την τιμή της μετοχής του Twitter, προκειμένου να δημιουργηθεί ο χώρος που ήλπιζε ότι θα μπορεί να εκμεταλλευτεί είτε για να αποχωρήσει από την εξαγορά είτε για να επαναδιαπραγματευτεί την τιμή.

Όπως αναφέρεται λεπτομερώς, η συμπεριφορά του Musk ήταν και συνεχίζει να είναι παράνομη, κατά παράβαση του Κώδικα Εταιρειών της Καλιφόρνια και αντίθετη με τους συμβατικούς όρους με τους οποίους συμφώνησε για την εξαγορά.

Αυτή τη στιγμή, η τιμή της μετοχής του Twitter κυμαίνεται κάτω από τα 40 δολάρια, δείχνοντας πως οι αγορές δεν είναι αρκετά αισιόδοξες πως η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί όντως στο συμφωνηθέν ποσό των 54.20 δολαρίων ανά μετοχή.

Η συγκεκριμένη καταγγελία ζητά ασφαλιστικά μέτρα από το δικαστήριο, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να αναγκάσει τον Musk να αγοράσει το Twitter στη προαναφερθέντα τιμή. Μέχρι στιγμής η διοίκηση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση σχετικά με την απόφαση αυτή των μετόχων του.

Πηγή: unboxholics.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου