ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα παρατάει ο Ίλον Μασκ: Εγκαταλείπει τις προσπάθειες εξαγοράς της Twitter

τα-παρατάει-ο-ίλον-μασκ-εγκαταλείπει-τ-864624

Tέλος στη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Twitter Inc ανακοίνωσε πως βάζει o διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ, επικαλούμενος ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας.

Η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6% μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

Η ανακοίνωση ρίχνει τίτλους τέλους στη σεναριολογία για τη συμφωνία «μαμούθ», αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήρθε τον περασμένο Απρίλιο σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter αλλά στη συνέχεια την ανέστειλε έως ότου ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες αφότου ο μεγιστάνας των επιχειρήσεων επιβεβαίωσε τη γέννηση δύο ακόμη παιδιών του, και συγκεκριμένα διδύμων από τη Σίβον Ζίλις, κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Neuralink, η οποία του ανήκει.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει πλέον εννέα γνωστά παιδιά, εκ των οποίων τα πέντε από την πρώτη του σύζυγο, Τζαστίν Μασκ και δύο από την τραγουδίστρια Grimes.

Η Διοίκηση της Τwitter θα κινηθεί νομικά

«Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είναι αποφασισμένο να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Μασκ και σχεδιάζει να κινηθεί νομικά για να επιβάλει τη συμφωνία συγχώνευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του την Παρασκευή, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι θα υπάρξει δικαίωση στο δικαστήριο.

Όπως επισημαίνει η Guardian, o ιδρυτής της Tesla δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει τόσο εύκολα. Σύμφωνα με το συμφωνητικό εξαγοράς των 95 σελίδων που κατατέθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Μασκ θα πρέπει να αποδείξει ότι το Twitter παραβίασε την αρχική συμφωνία. Διαφορετικά, το Twitter θα μπορεί να τον μηνύσει διεκδικώντας το ποσό που ορίζει η σχετική ρήτρα «αποχώρησης», δηλαδή 1 δισ. δολάρια.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου