ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι συμβαίνει με το Instagram και τις διαγραμμένες φωτογραφίες

τι-συμβαίνει-με-το-instagram-και-τις-διαγραμμέ-850985

Όταν σβήνεις κάτι από το Instagram, περιμένεις πως έχει σβηστεί για τα καλά.

Όταν όμως ο ειδικός ηλεκτρονικής ασφάλειας Saugat Pokharel ζήτησε από το σχετικό εργαλείο του Instagram (Download Your Information) ένα αντίγραφο ασφαλείας για τις φωτογραφίες και τα μηνύματά του, το κοινωνικό μέσο του έστειλε και εικόνες που είχε διαγράψει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

Τα δεδομένα δεν είχαν εξαφανιστεί ποτέ από τους σέρβερς του Instagram! Το κοινωνικό μέσο δήλωσε πως για όλα ευθυνόταν ένα λάθος του συστήματος, το οποίο επιδιόρθωσε και επιβράβευσε μάλιστα τον Pokharel με 6.000 δολάρια για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με το Tech Crunch, ο Pokharel εντόπισε το γεγονός πέρυσι τον Οκτώβριο και ενημερώθηκε προσφάτως, μέσα στον Αύγουστο, για την επιδιόρθωσή του.

Αντίστοιχο θέμα είχαν εντοπίσει λίγο παλιότερα κάποιοι και για το Twitter, που διατηρούσε τα διαγραμμένα αρχεία για… χρόνια. Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται κάποιος χρόνος για να διαγραφούν τα δεδομένα από έναν σέρβερ, το Instagram λέει επισήμως πως κυμαίνεται στις 90 μέρες.

Άλλο βέβαια τρεις μήνες και άλλο ένας ή και περισσότερα χρόνια.

Ο μόνος τρόπος για να δεις τι έχει κρατήσει από τη δραστηριότητά σου το Instagram είναι να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο Download Your Information και να δεις τι ακριβώς περιέχει από τα αρχεία σου…

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου