ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google «θυσίασε» δημοφιλή εφαρμογή – Τι θα κάνουν από εδώ και πέρα οι χρήστες

η-google-θυσίασε-δημοφιλή-εφαρμογή-τι-θα-834124
Μια από τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές του Android -και όχι μόνο- δεν υφίσταται πλέον, καθώς η Google, όπως είχε προαναγγείλει από το 2019, προχώρησε στο «τέλος» της εφαρμογής Google Play Music από το Android και το διαδίκτυο προκαλώντας απογοήτευση στους χρήστες των smartphones που «τρέχουν» το λειτουργικό της Google ή την χρησιμοποιούσαν για να ακούν μουσική.
Ήδη, επιχειρόντας να ανοίξει κάποιος την εφαρμογή, βρίσκεται μπροστά σε σελίδα που μεταμορφώνεται σε παραπομπή στο YouTube Music, ενώ κείμενο ενημερώνει ότι η Google Play Music δεν υφίσταται πλέον.
Ταυτόχρονα, υπάρχουν οδηγίες για το πώς οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν τις μουσικές βιβλιοθήκες τους στο YouTube Music (υπάρχει ειδικό κουμπί), αλλά και πώς να διαγράψουν τα προσωπικά τους δεδομένα από τα αρχεία της Google. Μόλις η διαδικασία τελειώσει, το κουμπί της εφαρμογής θα εξαφανιστεί από την επιφάνεια εργασίας του κινητού.
Ένα από τα προβλήματα της αλλαγής, ωστόσο, αφορά τη μουσική που έχουμε κατεβάσει στο κινητό μας για να την ακούμε offline, καθώς πλέον η εφαρμογή δεν μας επιτρέπει να την ακούμε και η μουσική παραμένει απλώς ως δεδομένα αποθηκευμένα στη μνήμη του κινητού, τα οποία για να τα ακούσετε στο YouTube Music θα πρέπει ή να διαγράψετε την εφαρμογή Google Play Music ή να μπείτε στα στοιχεία της εφαρμογής και να διαγράψετε την cache memory.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου