ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

UFO στην Ιρλανδία; Έρευνα των Αρχών έπειτα από αναφορές πιλότων

ufo-στην-ιρλανδία-έρευνα-των-αρχών-έπειτ-829531

Μία ασυνήθιστη κινητικότητα στις νοτιοδυτικές ακτές της Ιρλανδίας την περασμένη Παρασκευή, και οι αναφορές αρκετών πιλότων οι οποίοι παρατήρησαν περίεργες φωτεινές λάμψεις στον ουρανό, έχουν κινητοποιήσει την ιρλανδική Αρχή Αεροπορίας, η οποία πραγματοπιεί έρευνα για την ύπαρξη UFO.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όταν μία πιλότος της British Airways επικοινώνησε με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Shannon.

Όπως μεταδίδει το BBC, ήθελε να μάθει εάν γίνονταν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, επειδή υπήρχε κάτι που κινείτο πολύ γρήγορα. Η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική. Όπως περιέγραψε η πιλότος, που πραγματοποιούσε την πτήση από το Μόντρεαλ του Καναδά, στο Χίθροου, είδε μία πολύ φωτεινή λάμψη, ενώ το αντικείμενο βρέθηκε στην αριστερή μεριά του αεροσκάφους, προτού στραφεί αστραπιαία προς το βορρά.

Η ίδια αναρωτήθηκε τι μπορεί να ήταν αυτό, ωστόσο διευκρίνισε ότι το αντικείμενο δεν στόχευε σε σύγκρουση. Σύντομα στη συζήτηση μπήκε και ένας άλλος πιλότος, ο οποίος σημείωσε ότι μπορεί να ήταν κάποιος μετεωρίτης ή κάποιο άλλο αντικείμενο που ξαναμπήκε στην ατμόσφαιρα της γης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχαν πολλαπλά αντικείμενα που ακολούθησαν το ίδιο είδος τροχιάς και ήταν πολύ φωτεινά. Ο ίδιος είδε δύο φωτεινές λάμψεις να κινούνται με ταχύτητα.

Ακολούθησε άλλος πιλότος, που ανέφερε ότι η ταχύτητα με την οποία κινούνταν τα φώτα, ήταν αστρονομική, διπλάσια της ταχύτητας του ήχου.

Μετά τις αναφορές, η ιρλανδική Αρχή Αεροπορίας ξεκίνησε έρευνα, στο πλαίσιο της συνήθους διαδικασίας διερεύνησης εμπιστευτικών περιστατικών.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου