ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ολο και περισσότερα iPhone 6 και 6 Plus παρουσιάζουν προβλήματα με την οθόνη

ολο-και-περισσότερα-iphone-6-και-6-plus-παρουσιάζο-792865

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την κυκλοφορία των iPhone 6 και iPhone 6 Plus και απ’ ότι φαίνεται όλο και περισσότεροι χρήστες αναφέρουν προβλήματα με την οθόνη τους. Συγκεκριμένα, μια γκρι μπάρα φαίνεται να “τρεμοπαίζει” στο πάνω μέρος της οθόνης και η οθόνη δεν αποκρίνεται ή αποκρίνεται πιο δύσκολα στο άγγιγμα.

H γκρι μπάρα που “τρεμοπαίζει” στο πάνω μέρος της οθόνης.

Το site “iFixit” αναφέρει ότι πολλά third-party καταστήματα επιδιορθώσεων αναφέρουν ότι έχουν δει πολλά μοντέλα επηρεασμένα από το παραπάνω πρόβλημα. Ο Jason Vilmer, ιδιοκτήτης της STS Telecom αναφέρει ότι βλέπει ελαττωματικά iPhone 6 και 6 Plus μοντέλα πολλές φορές μέσα σε μια βδομάδα, ενώ ένα άλλος τεχνικός από τη Λουιζιάνα αναφέρει ότι βλέπει πάνω από 100 συσκευές iPhone 6 και 6 Plus, που δεν αποκρίνονται καλά στο άγγιγμα της οθόνης.

Το iFixit αναφέρει το πρόβλημα ως “Touch Disease” και λέει ότι η Apple φαίνεται να είναι ενήμερη για το πρόβλημα από τις δεκάδες αναρτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα στο forum της Apple. H εταιρεία όμως “δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό”. Πολλοί χρήστες που πήγαν τα τηλέφωνά τους στα καταστήματα της Apple δε βρήκαν λύση, καθώς η Apple δεν το αναγνωρίζει επίσημα ως πρόβλημα και δεν μπορεί να γίνει κάτι, καθώς οι συσκευές ήταν εκτός εγγύησης.

Η πίεση ή το “στρίψιμο” της προβληματικής οθόνης φαίνεται να διορθώνει το θέμα για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά η μπάρα που “τρεμοπαίζει” και η έλλειψη απόκρισης της οθόνης γίνονται όλο και χειρότερα.

Η αντικατάσταση της οθόνης φαίνεται να μη λύνει το πρόβλημα, καθώς λέγεται ότι αυτό προκαλείται από την έλλειψη επαφής των touchscreen controller chips με την logic board του τηλεφώνου. Με τη χρήση, η συγκόλληση χαλάει και κατά συνέπεια παύουν να δουλεύουν.

Οι μόνες λύσεις είναι η αντικατάσταση του iPhone, η αντικατάσταση της logic board ή η αντικατάσταση των Touch IC chips, κάτι που φαίνεται ότι δεν μπορούν να κάνουν οι τεχνικοί της Apple.

Αν δείτε τα παραπάνω συμπτώματα, σε όσο μικρό βαθμό και να φαίνονται, προτείνουμε να πάτε τη συσκευή σας για αντικατάσταση το συντομότερο δυνατόν.

Τα iPhone 6s και 6s Plus δεν έχουν εμφανίσει παρόμοιο πρόβλημα, καθώς η Apple έχει βελτιώσει το σώμα της συσκευής και έχει αλλάξει τη θέση των Touch IC chips.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου