ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Toshiba δεν θα φτιάχνει πλέον λάπτοπ

η-toshiba-δεν-θα-φτιάχνει-πλέον-λάπτοπ-751747

Η Toshiba μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες στον χώρο των προσωπικών υπολογιστών ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τον ψηφιακό χώρο μια και καλή.

Η ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας Toshiba πούλησε και τις τελευταίες της μετοχές στην εταιρεία προσωπικών υπολογιστών Dynabook. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως πλέον η Toshiba, που συνέδεσε το όνομά της με τον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας, δεν έχει καμία σχέση με την κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών ή λάπτοπ.

Το 2018, η Sharp εξαγόρασε το 80% του τμήματος προσωπικών υπολογιστών της Toshiba προς 36 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τώρα εξαγόρασε και τις μετοχές που απέμεναν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας.

Το πρώτο λάπτοπ στον κόσμο από την Toshiba

Η Toshiba έβγαλε στην αγορά το πρώτο της λάπτοπ το 1985 παρακαλώ, με το μοντέλο T1100, το οποίο και ζύγιζε τότε 4 ολόκληρα κιλά, ενώ λειτουργούσε με δισκέτες 3,5 ιντσών. Το πρώτο εκείνο λάπτοπ της Toshiba κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην Ευρώπη αρχικά, και είχε στόχο την πώληση 10.000 μονάδων.

Στην ιστοσελίδα με την ιστορία της Toshiba, αναφέρεται πως ο φορητός υπολογιστής εκείνος ήταν ο πρώτος που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη. Η επιτυχία του μοντέλου εκείνου, έδωσε τη δυνατότητα στην ιαπωνική φίρμα να προωθήσει τον υπολογιστή εκείνο στην αμερικανική και την ασιατική αγορά. Παρεμπιπτόντως, η Toshiba ανακοινώνει στην ιστοσελίδα της πως υπήρξε πρωτοπόρα και στην κυκλοφορία DVD Player το 1996.

Η άνοδος και η πτώση της Toshiba

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το 2011 η Toshiba πωλούσε περισσότερους από 17 εκατ. υπολογιστές, με τον αριθμό να μειώνεται ραγδαία σε 1,9 εκατομμύρια το 2017. Κάπως έτσι, η εταιρεία αποσύρθηκε από την ευρωπαϊκή αγορά το 2016, ένα χρόνο αφότου σημείωσε ζημία 318 εκατομμυρίων δολαρίων.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου