ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook ρίχνεται στη λυσσαλέα μάχη της Microsoft με την Apple

το-facebook-ρίχνεται-στη-λυσσαλέα-μάχη-της-microsoft-μ-733107

Το Facebook δεν μοιάζει καθόλου χαρούμενο με όσα κάνει η Apple στο App Store της και συντάσσεται με την πλευρά της Microsoft στην καταδίκη των στρατηγικών της Apple.

Έπειτα από μήνες και μήνες απογοητεύσεων και απορρίψεων από την Apple, το Facebook λάνσαρε τελικά το gaming app του για το iOS, χωρίς ωστόσο τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής που δεν εγκρίθηκαν από το App Store. Το να μπορείς να παίζεις παιχνίδια δηλαδή!

Και βέβαια ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με τον συμβιβασμό.

«Δυστυχώς, έπρεπε να αφαιρέσουμε ολόκληρη την gameplay λειτουργικότητα για να πάρουμε την έγκριση της Apple για την εφαρμογή Facebook Gaming, κάτι που σημαίνει πως οι χρήστες του iOS θα έχουν μια κατώτερη εμπειρία σε σχέση με τους χρήστες του Android», δήλωσε χαρακτηριστικά η Sheryl Sandberg.

Το Facebook έζησε μια μακρά σειρά από απορρίψεις για το app του από την Apple τους τελευταίους μήνες, καθώς σύμφωνα με την Apple η εφαρμογή δεν εναρμονιζόταν με κάποιους όρους ώστε να ανέβει στο ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Το Facebook Gaming, πέρα από streaming υπηρεσία, έχει και μερικά mini games, τα οποία κατά την Apple παραβιάζουν τους όρους του App Store.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook έχει προβλήματα με τις πολιτικές της Apple και δεν είναι φυσικά το μόνο. Η Microsoft έχει πολλά να πει εδώ για τις πολιτικές του App Store. Όσο για τις δικαιολογίες που παρέχει η Apple, δεν είναι πάντα πειστικές.

Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση ερευνά πλέον τι ακριβώς συμβαίνει στο App Store σε όρους αθέμιτου ανταγωνισμού…

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου