ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αpple: Επίθεση από Ρώσους χάκερς –Λένε ότι έκλεψαν σχέδια και ζητούν λύτρα

αpple-επίθεση-από-ρώσους-χάκερς-λένε-ότι-613750
Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε ένας από τους βασικούς προμηθευτές της Apple, πρόσφατα την ώρα που ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίαζε στο κοινό τη νέα σειρά των iPads και τα ανανεωμένα iMacs. Μάλιστα, η ομάδα των Ρώσων χάκερς, που ονομάζεται REvil υποστηρίζει ότι διείσδυσε στο σύστημα της ταϊβανέζικης Quanta Computer, από τους βασικούς συνεργάτες της Apple κυρίως για τη δημιουργία των Macbooks, και έχει αποσπάσει τα σχέδια των τελευταίων προϊόντων του αμερικανικού κολοσσού, ζητώντας λύτρα.

Η Quanta επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση, αλλά δεν ανέφερε εάν κλάπηκαν δεδομένα και ποια ήταν αυτά. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει απλώς ότι οι ειδικοί της εργάζονται να αποκαταστήσουν τη ζημιά σε έναν μικρό αριθμό servers, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επίπτωση στην επιχειρηματική λειτουργία της εταιρείας», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι το σύστημα άμυνας για την ασφάλεια των πληροφοριών της ενεργοποιήθηκε αμέσως και πως αναβαθμίζει την υποδομή κυβερνοασφάλειας για την προστασία των δεδομένων της.

Η ομάδα των χάκερς δημοσίευσε προσχέδια στο darkweb για έναν νέο φορητό υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων 15 εικόνων που περιγράφουν λεπτομερώς ένα Macbook που σχεδιάστηκε μόλις τον Μάρτιο του 2021.

Σύμφωνα με το Bleeping Computer, η REvil ζήτησε να της καταβληθούν λύτρα μέχρι την 1η Μαίου. Μέχρι τότε, θα συνεχίσει να δημοσιεύει νέα αρχεία κάθε μέρα, όπως ανέφερε η ομάδα των χάκερς στο blog της. Εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου