ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook: Μεγάλες αλλαγές για την υπηρεσία μηνυμάτων

facebook-μεγάλες-αλλαγές-για-την-υπηρεσία-μη-596470

Όπως έχετε δει ήδη ως χρήστες του Facebook, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο προέβη σε μια ραγδαία αλλαγή πριν μερικές ημέρες, η οποία ολοκληρώνεται για όλους τους χρήστες σιγά σιγά.

To Facebook άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τα μηνύματά μας ξανά.

Η τελευταία ανανέωση σίγουρα θα προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες, καθώς το κοινωνικό δίκτυο φαίνεται να άλλαξε το desktop inbox, όπου μπορούσατε να δείτε τα μηνύματά σας, αντικαθιστώντας το με το Facebook Messenger, το οποίο θα σας θυμίσει κατά πολύ την εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων, που χρησιμοποιείτε στις κινητές συσκευές σας.

Το inbox του Facebook.com πλέον είναι ολόιδιο με την εφαρμογή για κινητά, Facebook Messenger, αλλά και με το Messenger website πλέον, το οποίο σημαίνει ότι συμπεριλαμβάνει και ενσωματωμένα emoji, αυτοκόλλητα και κουμπιά για GIFs, μαζί με πιο εξειδικευμένες λειτουργίες όπως πληρωμές και παιχνίδια.

Οι συζητήσεις με τους φίλους σας στην αρχική οθόνη είναι ίδια, όπου εμφανίζεται pop-up για κάθε συνομιλία, αλλά το εικονίδιο έχει αλλάξει και πλέον είναι το γνωστό μπλε κυκλικό του Messenger. Αφού το πατήσετε θα σας εμφανιστεί η οθόνη λειτουργίας του Messenger.

Μπορείτε να εξετάσετε τα χαρακτηριστικά του inbox του Messenger χρησιμοποιώντας το εργαλείο που βλέπετε παρακάτω. Πλέον είναι πιο εύχρηστο να βρείτε παλαιότερα μηνύματα.

Φυσικά, οι χρήστες αντέδρασαν στην αλλαγή, ενώ ο David Marcus, επικεφαλής του Facebook Messenger απάντησε το εξής: «Πρώτα απ’ όλα, όλοι οι χρήστες του Messenger, που είναι πάνω από 1 δισ., χρησιμοποιούν την εφαρμογή κυρίως στην κινητή συσκευή τους και περιστασιακά σε desktop. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να κάνετε video chat από τον υπολογιστή σας, να στείλετε αυτοκόλλητα, GIFs και πολλά ακόμη. Θέλουμε να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση για εναρμονισμένη εμπειρία και τις δυνατότητες του Messenger σε όλες τις πλατφόρμες.»

Επίσης πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσουν να λάβουν υπόψη τους τις κυριότερες ανησυχίες για το νέο Messenger και να δώσουν λύσεις. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα συνεχίσει να υφίσταται η ξεχωριστή πλατφόρμα Messenger (website).

(zougla.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου