ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Παιχνίδια με την τέχνη

παιχνίδια-με-την-τέχνη-596375

Παιχνίδια με την τέχνη διοργανώνουν το «Στέκι παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α..Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., το ΚΔΑΠ Νεάπολης και το ΚΔΑΠ Λεχωνίων της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, αξιοποιώντας το δυναμικό των συνεργατών του και την υλικοτεχνική του υποδομή, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων που πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία επί δεκατρία χρόνια. Για τη φετινή χρονιά προγραμματίζει ένα πρόγραμμα συνεργασίας εικαστικών με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τίτλος του φετινού προγράμματος είναι: «Παιχνίδια με την τέχνη: δέκα καλλιτέχνες ανακαλύπτουν μαζί με τα παιδιά τη χλωρίδα του τόπου τους και δημιουργούν τα δικά τους έργα».

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δουλέψουν εθελοντικά οι παρακάτω εικαστικοί, ζωγράφοι, γλύπτες και κεραμίστες : Έρικα Γκουτενσβάγκερ, Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος, Δημήτρης Μοράρος, Κερασία Ντάτσιου, Απόστολος Ντελάκος, Βασιλική Πέρκα, Νίκος Ποδιάς, Ντέμα Σκεμπέ, Χριστίνα Στεφανούλη, Μαρία Χαμπέρη. Κάθε καλλιτέχνης θα δουλέψει με μια σχολική τάξη που θα παρακολουθήσει 3 τρίωρα προγράμματα σε ένα από τα εργαστήρια εικαστικών. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα παρουσιαστούν στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2014.

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι: 3ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 5ο Δημοτικό Βόλου, 4ο Δημοτικό Βόλου, 6ο Δημοτικό Βόλου, 8ο Δημοτικό Βόλου, 18ο Δημοτικό Βόλου, 2ο Δημοτικό Κάτω Λεχωνίων, 4ο Γυμνάσιο Βόλου, Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου και ο Παιδικός Σταθμός Ιάσονας της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα «Παιχνίδια με την τέχνη» ξεκίνησε το 2005 με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με καλλιτέχνες, τον τρόπο με τον οποίον παράγουν ιδέες για το έργο τους και πώς χρησιμοποιούν τα μέσα και τα εργαλεία για να τις εκφράσουν. Πολλοί καλλιτέχνες στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους και να δημιουργήσουν μαζί με τα παιδιά.

Το 2012 – 2013 πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «Παιχνίδια με την τέχνη: 9 καλλιτέχνες δημιουργούν μαζί με τα παιδιά» στο οποίο συνεργάστηκαν εθελοντικά εννέα καλλιτέχνες – εικαστικοί της πόλης μας με σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 με τη συμμετοχή 170 μαθητών. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο από τις 18 Ιανουαρίου έως 9 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Ζωγραφικής των Δημήτρη Μοράρου και Φωτεινής Στεφανίδη στο Βιβλιοπωλείο Χάρτα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου