ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φωτογραφική «μπάλα» αλλάζει όσα ξέραμε για τις πανοραμικές εικόνες

φωτογραφική-μπάλα-αλλάζει-όσα-ξέρα-585343

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν ολοταχώς και ξέρουμε πια τι να ζητήσουμε από τον άγιο για δώρο.

Αν και θα πρέπει να περιμένουμε λιγάκι, καθώς το project είναι ακόμα σε στάδιο χρηματοδότησης στην πλατφόρμα Indiegogo, οπότε του χρόνου ίσως.

Όπως κι αν έχει πάντως με τη λίστα επιθυμιών μας, η Panono Camera ήρθε για να μετατρέψει την πανοραμική φωτογραφία σε διασκεδαστικό παιχνίδι.

Κι αυτό γιατί πρόκειται ουσιαστικά για μια μπάλα που περιέχει 36 φακούς 2.0 megapixels, οι οποίοι καταγράφουν ταυτοχρόνως εικόνες όντας στον αέρα! Συλλαμβάνουν δηλαδή καθαρότατα στιγμιότυπα 360 μοιρών και σε υψηλή ανάλυση μάλιστα. Τι άλλο να ζητήσει πια κανείς;

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε στην πανοραμική εκδοχή τους στην επίσημη ιστοσελίδα της Panono, το πράγμα παραείναι εκπληκτικό για να μας διαφύγει.

Όπως άλλωστε ισχυρίζεται και ο Jonas Pfeil, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Panono, «δημιουργούμε μια εντελώς καινούρια εμπειρία στην πανοραμική φωτογραφία, τέτοια που να μπορεί επιτέλους να περιλάβει ανθρώπους και να είναι κοινωνική. Μέχρι τώρα, ήταν αδύνατο να συλλάβεις καλές πανοραμικές φωτογραφίες με ανθρώπους μέσα, γιατί οι άνθρωποι κινούνται μεταξύ των στιγμιοτύπων και δημιουργούνται είδωλα. Από τη στιγμή όμως που οι 36 φακοί της Panono τραβούν ταυτοχρόνως και προς κάθε κατεύθυνση, η μηχανή καταγράφει ακαριαία στιγμιότυπα που περιλαμβάνουν τα πάντα -ακόμα και τον φωτογράφο!-, σε ένα πανοραμικό σύμπαν χωρίς θολούρα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου