ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Apple κατοχύρωσε πατέντα ασύρματης φόρτισης συσκευών

η-apple-κατοχύρωσε-πατέντα-ασύρματης-φόρτ-553538

Τα πάντα πλέον στις μέρες μας φαίνεται να έχουν γίνει ασύρματα πέρα από ένα. Εν έτη 2013 ακόμη παιδευόμαστε με φορτιστές για τις iOS συσκευές μας και έχουμε καλώδια παντού, στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο κλπ.

Οι τρελοί επιστήμονες στα μυστικά εργαστήρια του Cupertino φαίνεται να έχουν βρει μια λύση για να παρέχουν ασύρματα φόρτιση σε μια σειρά συσκευών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Ως τώρα οι λύσεις ασύρματης φόρτισης που έχουν βγει στην αγορά έχουν μια συσκευή ή dock και εκεί πάνω ακουμπάτε το smartphone σας για να φορτίσει. Δεν αποτελεί άσχημο τρόπο αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας όταν ακούμε τον όρο ασύρματη φόρτιση.

Το Patently Apple μας παρουσιάζει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατοχύρωσε η Apple και που υπόσχεται να αλλάξει το ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την ασύρματη φόρτιση.

«Η Apple έχει κατοχυρώσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σήμερα για μια εφεύρεση τους, που σχετίζεται με ένα σύστημα, μέθοδο και συσκευή για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας ασύρματα από ένα ασύρματο κόμβο τροφοδοσίας ρεύματος σε οποιαδήποτε αποδέκτη καλύπτοντας ένα πλήθος περιφερειακών συσκευών.

Γενικά, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρεται σε τεχνικές και συσκευές για την παροχή χρήσιμων ποσών ενέργειας ασύρματα σε ένα ασύρματο περιβάλλον φόρτισης. Σε ένα παράδειγμα, η ασύρματη φόρτιση μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες υπολογιστικές συσκευές κατά μήκος των γραμμών ενός επιτραπέζιου υπολογιστή, ενός φορητού υπολογιστή, tablet, κλπ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια ασύρματη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί για την παροχή ρεύματος ασύρματα σε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές όπως το iPhone».

Με άλλα λόγια η Apple έχει κατά νου μια PowerPort Extreme θύρα η οποία ασύρματα θα κρατάει τις συσκευές που είναι σε κοντινή απόσταση φορτισμένες με την θύρα αυτή να γίνεται λόγος πως θα μπορεί να βρίσκεται εσωτερικά μέσα σε ένα Mac.

newsbeast.g

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου