ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook γίνεται… Lite

το-facebook-γίνεται-lite-483541

Η νέα έκδοση προσφέρει αξιόπιστη εμπειρία ακόμα κι όταν το bandwith είναι στο ελάχιστό του

Σύμφωνα με τα νούμερα, πάνω από ένα δισ. άνθρωποι ανά τον κόσμο αποκτούν πρόσβαση στο Facebook, από ένα εύρος φορητών συσκευών σε διάφορα δίκτυα. Σε πολλές περιοχές όμως, τα δίκτυα μπορεί να είναι αργά, ανίκανα να υποστηρίξουν όλες τις λειτουργίες του κοινωνικού δικτύου.

Προσπαθώντας να καλύψει το εν λόγω κενό το Facebook Lite, για Android, υπόσχεται στους χρήστες μια αξιόπιστη εμπειρία Facebook όταν το bandwidth είναι στο ελάχιστό του.
Το Facebook Lite είναι μικρότερο του ενός ΜΒ, οπότε είναι γρήγορο στην εγκατάσταση και στη φόρτωσή του.

Περιλαμβάνει τις βασικές λειτουργίες του Facebook, όπως το News Feed, τα status updates, φωτογραφίες, ενημερώσεις κ.α., καταλαμβάνει μόλις 252 kb στη μνήμη των κινητών συσκευών, φορτώνει γρήγορα, καταναλώνει πιο αποδοτικά τα δεδομένα ίντερνετ των χρηστών του και τέλος, λειτουργεί εξαιρετικά με χαμηλών ταχυτήτων συνδέσεις του ίντερνετ, όπως για παράδειγμα 2G.

Ο «βασιλιάς των κοινωνικών δικτύων» λανσάρει αρχικά την νέα έκδοση, που λειτουργεί υπό όλες τις πιθανές συνθήκες δικτύου, σε χώρες της Ασίας ενώ σύντομα αναμένεται και η διάθεσή του σε Λατινική Αμερική, Αφρική και Ευρώπη.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου