ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ρομπότ που… σπάει πλάκα

ρομπότ-που-σπάει-πλάκα-483529

Συνομιλεί με τον ιδιοκτήτη του, αλληλεπιδρά με έξυπνες συσκευές και βοηθά στην εκμάθηση ξένων γλωσσών

Η κατασκευάστρια εταιρεία ισχυρίζεται πως έκανε το «επόμενο μεγάλο βήμα» και φαίνεται πως τα λεγόμενά της δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα, εφόσον με ο Musio είναι ένα ρομπότ με το οποίο μπορείς πραγματικά να συνομιλήσεις…

Τα μέλη της δημιουργικής ομάδας κατασκεύασαν ένα πρωτότυπο ρομπότ βασισμένο σε λογισμικό Androir, το οποίο είναι ικανό να πραγματοποιήσει μια φυσιολογική συζήτηση, η οποία συμπληρώνεται με αστεία ή και «μαγικά κόλπα», χάρη στην αλληλεπίδραση που μπορεί να έχει μέσω Bluetooth με έξυπνες συσκευές.

Γιατί κάποιος θα ήθελε όμως ένα ρομπότ για να συνομιλεί μαζί του; Οι κατασκευαστές του ισχυρίζονται πως πέραν του ότι έχει πλάκα να συνομιλείς με ένα ρομπότ που έχει αίσθηση του χιούμορ, είναι χρήσιμο στο να εξασκεί μικρούς και μεγάλους στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Μέχρι στιγμής το Musio βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, η συνομιλία ακολουθεί ένα συγκεκριμένο σενάριο και δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης ή συμμετοχής τρίτου προσώπου. Αλλά όπως υπόσχεται ο γλωσσολόγος Jacob Bradsher, μέλος της δημιουργικής ομάδας, ευελπιστούν όταν το προϊόν βγει στην αγορά, το επόμενο έτος, θα είναι πλήρως διαδραστικό.

Το project της ΑΚΑ, βρίσκεται στο Indiegogo για όσους θέλουν να το χρηματοδοτήσουν και στη σελίδα του περιέχονται περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο «πλακατζής» Musio. Η εταιρεία ευελπιστεί να συγκεντρώσει το ποσό των 50.000 δολαρίων ώστε να ολοκληρωθεί το προϊόν και να κυκλοφορήσει με τιμή που θα φτάνει τα 99 δολάρια, στην απλούστερη πάντα εκδοχή του.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου