ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

TikTok: Η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις για το 2020

tiktok-η-εφαρμογή-με-τις-περισσότερες-λήψει-476941

Την εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις αποτέλεσε για το 2020 το TikTok, παίρνοντας, έτσι, την πρώτη θέση από το Messenger του Facebook, σύμφωνα με την εταιρεία ψηφιακών αναλύσεων, App Annie.

Σύμφωνα με το BBC, το TikTok είναι η μόνη εφαρμογή από τις 5 εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις, η οποία δεν ανήκει στο Facebook και η δημοτικότητα της οποίας αυξήθηκε ακόμη και όταν ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προσπάθησε να την καταργήσει στην Αμερική.

Από το 2018 που ξεκίνησε η έρευνα, οι εφαρμογές που ανήκαν στο Facebook ήταν εκείνες που κατείχαν τις πρώτες θέσεις μεταξύ των εφαρμογών με τις περισσότερες λήψεις. Σήμερα, οι εν λόγω εφαρμογές, όπως το Facebook, το WhatsApp, το Instagram και το Messenger εμφανίζονται, επίσης, στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Η επίθεση Τραμπ στο TikTok

Το περασμένο έτος, ο τότε Πρόεδρος, Τραμπ, έδωσε εντολή να καταργηθούν οι λήψεις του TikTok στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή αυτή αποτελούσε κίνδυνο εθνικής ασφαλείας, καθώς έδινε τη δυνατότητα πρόσβασης της Κινεζικής κυβέρνησης στα δεδομένα των χρηστών του.

Σε απάντησή της, η εταιρεία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς.

Με την εκλογή του Μπάιντεν, τον Ιανουάριο, η εντολή αυτή αποσύρθηκε.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το TikTok δοκιμάζει μία νέα λειτουργία εμφάνισης βίντεο τα οποία θα εξαφανίζονται εντός 24 ωρών, όπως συμβαίνει και με το Snapchat και τα stories στο Facebook και το Instagram.

Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα της νέας λειτουργίας του WhatsApp να εξαφανίζει τις φωτογραφίες και τα βίντεο, μόλις τα δουν οι παραλήπτες.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου