ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook – Επιστροφή στα γραφεία από τον Ιανουάριο του 2022

facebook-επιστροφή-στα-γραφεία-από-τον-ιανο-472132

Οι εργαζόμενοι στη Facebook θα συνεχίσουν να εργάζονται από την άνεση του σπιτιού τους τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Η εταιρεία αποφάσισε να μετακινήσει για τις αρχές του 2022 την επάνοδο των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, τουλάχιστον για τις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω του προβληματισμού που δημιουργεί η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα του νέου κοροναϊού.

Νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, είχε ανακοινωθεί ότι σχεδίαζε το εκ νέου άνοιγμα των χώρων εργασίας στις ΗΠΑ, με τη χωρητικότητα στο 50%, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ωστόσο, το συγκεκριμένο πλάνο ουσιαστικά μετακινήθηκε προς τα πίσω.

«Τα δεδομένα, όχι οι ημερομηνίες, είναι αυτά που καθοδηγούν την προσέγγισή μας στο πότε θα επιστρέψουμε στο γραφείο», αναφέρει σχετική δήλωση της εταιρείας στο CNBC.

«Με τα πρόσφατα υγειονομικά δεδομένα να δείχνουν μία αύξηση των κρουσμάτων, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, οι ομάδες μας στις ΗΠΑ δεν θα είναι υποχρεωμένες να επιστρέψουν στο γραφείο τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2022. Αναμένουμε ότι αυτή θα είναι η πρακτική που θα ακολουθηθεί και για τους εργαζομένούς μας σε ορισμένες ακόμη χώρες, εκτός ΗΠΑ. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και συνεργαζόμαστε με τους ειδικούς, ώστε η επιστροφή όλων στα γραφεία να γίνει με ασφάλεια», καταλήγει η εταιρεία με τη δήλωσή της.

Η Facebook ήταν από τις πρώτες εταιρείες στις αρχές του 2020 που έκλεισαν τα γραφεία τους, πριν ακόμα πολλές χώρες αρχίσουν να λαμβάνουν ουσιαστικά περιοριστικά μέτρα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοί της στις ΗΠΑ να είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19.

Τέλος, ο αμερικανικός κολοσσός του Διαδικτύου έχει διατυπώσει τη θέση ότι θα ενθαρρύνει την τηλεργασία, με τον ίδιο τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ να δηλώνει ότι έως και το 50% του δυναμικού της εταιρείας θα επιλέγει αυτή τη μορφή εργασίας για τα επόμενα 5 έως 10 χρόνια.

Πηγή: ΟΤ – in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου