ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Το κάναμε για πλάκα»: Χάκερ επέστρεψαν 600 εκατ. δολάρια σε εταιρεία κρυπτονομισμάτων

το-κάναμε-για-πλάκα-χάκερ-επέστρεψα-457354

Η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Poly Network δήλωσε τη Δευτέρα ότι το σύνολο σχεδόν των 610 εκατ. δολ. που έκλεψαν χάκερς, σε μια από τις μεγαλύτερες κλοπές κρυπτονομισμάτων, έχουν επιστραφεί μέχρι σήμερα από τον ή τους δράστες που κρύβονται πίσω από την επίθεση.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Poly Network είπε ότι είχε ανακτήσει τον έλεγχο όλων των περιουσιακών στοιχείων, εκτός από 33 εκατομμύρια δολάρια σε σταθερό νόμισμα που είχε παγώσει από την εταιρεία που το διαχειρίζεται. Το δίκτυο ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το tether για την αποδέσμευση αυτών των κεφαλαίων.

Οι χάκερς είχαν προηγουμένως πει ότι έκαναν την επίθεση για πλάκα, προκειμένου να αποκαλύψουν τα ευάλωτα σημεία της πλατφόρμας και ήταν πάντα το σχέδιό τους να επιστρέψουν τη λεία.

Ορισμένοι αναλυτές blockchain έχουν υποθέσει ότι απλά το βρήκαν πολύ δύσκολο να ξεπλύνουν τόσα κλεμμένα κρυπτονομίσματα.

Λιγότερο γνωστό όνομα στον κόσμο των crypto, το Poly Network είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα χρηματοδότησης (DeFi) που διευκολύνει συναλλαγές από ομότιμους χρήστες με έμφαση στο να επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν ή να ανταλλάξουν ψηφιακά στοιχεία σε διαφορετικά blockchains.

Η Poly Network ανακοίνωσε την εισβολή στις 10 Αυγούστου, αλλά είπε ότι οι δράστες είχαν αρχίσει να επιστρέφουν τα ψηφιακά νομίσματα την επόμενη μέρα. Το δίκτυο προσέφερε επίσης στον χάκερ ή στους χάκερ ένα “δωράκι” 500.000 δολαρίων.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου