ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

CityHome: ένα τεχνολογικά αυτοματοποιημένο διαμέρισμα 18 τ.μ.

cityhome-ένα-τεχνολογικά-αυτοματοποιημένο-δ-396135

Ο υπερπληθυσμός και η εκτεταμένη αστικοποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού καθιστούν επιτακτική την επίλυση του προβλήματος της στέγης στις μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Σε μεγάλες μητροπόλεις όπως το Τόκυο διατίθενται ήδη διαμερίσματα πραγματικά φέρετρα και μάλιστα σε εξωφρενικές τιμές, ωστόσο το ζητούμενο είναι η δημιουργία μικρών σε επιφάνεια διαμερισμάτων που θα περιλαμβάνουν το σύνολο των ανέσεων ενός μεγαλύτερου.

Αυτό επιχείρησαν να επιτύχουν και ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) με το πλήρως αυτοματοποιημένο διαμέρισμα που παρουσίασαν.

Στόχος του προγράμματος CityHome είναι η κατασκευή μικρότερων μεν αλλά λειτουργικότερων διαμερισμάτων επιφάνειας 18 τ.μ., που θα ενσωματώνουν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Το CityHome έχει την ικανότητα να διαβάζει τις κινήσεις του χρήστη, μεταφράζοντάς τις σε εντολές με τρόπο ώστε για το ξεδίπλωμα του πτυσσόμενου κρεβατιού και την εμφάνιση του τραπεζιού να απαιτείται ένα μόνο νεύμα του χεριού.

“Πυρήνας” του διαμερίσματος είναι ένα «πολυέπιπλο» που μεταμορφώνεται σε υπνοδωμάτιο, γυμναστήριο, τραπεζαρία, σαλόνι, κουζίνα, ενώ παραχωρεί επιπλέον χώρο μεγαλώνοντας το μπάνιο.

Επίσης, ο χρήστης μπορεί να εκμεταλλευτεί το «έξυπνο» σύστημα φωτισμού του CityHome για να τραβήξει ή να κλείσει τις κουρτίνες ή να αλλάξει το χρώμα του φωτισμού ανάλογα με τη διάθεσή του

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου