ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρόστιμο στην Google για καταγραφή του στήθους μιας γυναίκας

πρόστιμο-στην-google-για-καταγραφή-του-στήθ-35913

Το δικαστήριο έκρινε πως η υπηρεσία Street View παραβίασε την ιδιωτικότητα μιας Καναδής

Δικαστήριο στον Καναδά δικαίωσε μια γυναίκα που κινήθηκε νομικά κατά της Google, καθώς καταγράφηκε από τις κάμερες του Street View με τρόπο που η ίδια δεν επιθυμούσε.

Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο της Google με τις ειδικές κάμερες, «έπιασε» τη γυναίκα να κάθεται στα σκαλιά του σπιτιού της στο Μόντρεαλ του Καναδά. Η ίδια δεν ήταν γυμνή ή έστω ημίγυμνη. Όμως φορούσε μια μπλούζα χωρίς μανίκια, που είχε σκιστεί λίγο στα πλάγια, αφήνοντας ακάλυπτο τμήμα του δεξιού της στήθους.

Το επίμαχο στιγμιότυπο εμφανίστηκε στο Street View το 2009 και πέντε μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2009, η γυναίκα Maria Pia Grillo είδε το πλάνο. Παρόλο που το πρόσωπό της είχε θολωθεί τεχνητά από την Google, η ίδια ισχυρίζεται πως ήταν εύκολα αναγνωρίσιμη. Επιπλέον, δήλωσε ότι η πινακίδα του αυτοκινήτου της φαινόταν καθαρά, όπως επίσης και η διεύθυνση της. Έτσι, ζήτησε από την Google να αφαιρέσει την εικόνα, δίχως όμως να λάβει απάντηση.

Επιπλέον, στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα κοροϊδίας συναδέλφων που αστειεύονταν για το στήθος της. Έτσι κινήθηκε δικαστικά για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η μήνυση έγινε το 2011 και αυτό το μήνα η υπόθεση εκδικάστηκε αυτό το μήνα. Το δικαστήριο διέταξε την Google να πληρώσει σχεδόν 2.000 δολάρια.

Αν και η Google ισχυρίστηκε ότι είχε θολώσει όλα τα επίμαχα στοιχεία που η Grillo ζήτησε, το δικαστήριο δήλωσε πως πέραν πάσης αμφιβολίας η γυναίκα είχε υποστεί ζημιά εξαιτίας της δημοσίευσης της εικόνας. Επιπλέον, έκρινε ότι παρόλο που κάθονταν σε δημόσια θέα, η ιδιωτικότητά της παραβιάστηκε και πως το θόλωμα του προσώπου δεν καθιστά κάποιον μη αναγνωρίσιμο.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου