ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επαναστατικό κολάρο καταγράφει κάθε δραστηριότητα του σκύλου και στέλνει ειδοποιήσεις στο κινητό του ιδιοκτήτη

επαναστατικό-κολάρο-καταγράφει-κάθε-323642

Οι τεμπέληδες σκύλοι την έβαψαν: Μια νέα πρωτοποριακή συσκευή που μπαίνει στο κολάρο τους, καταγράφει πλέον κάθε τους κίνηση, μετρώντας από τα βήματά τους μέχρι τις ώρες που κοιμούνται.

Η συσκευή, που ονομάζεται Whistle, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των κατοικίδιων να τα παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή της ημέρας, «φακελώνοντας» τις δραστηριότητές τους ακόμη και εξ αποστάσεως, όταν την ευθύνη για τη φύλαξη των σκύλων έχουν συγγενείς ή φίλοι. Η συσκευή, που συγχρονίζεται μέσω μια ειδικής εφαρμογής με οποιοδήποτε smartphone, μετράει τόσο την καθημερινή άσκηση του ζώου, όσο και το χρόνο ανάπαυσης του. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να προσθέσει στοιχεία για τη διατροφή του ζώου, αν λαμβάνει κάποιο φάρμακο, ακόμη και φωτογραφίες του. Έτσι ο σκύλος είναι σαν να έχει μια δική του σελίδα στο Facebook.

Ιδιοκτήτης σκύλου που το χρησιμοποίησε δηλώνει έκπληκτος από όσα ανακάλυψε για τον τετράποδο φίλο του: Προτιμούσε να περνάει τη μέρα του αραχτός κάτω από τον καναπέ, αντί να κυνηγάει το αγαπημένο του τόπι, ενώ ζήτημα ήταν αν κινούνταν συνολικά 30 λεπτά την ημέρα.

Το Whistle ζυγίζει μόλις 16 γραμμάρια και είναι αδιάβροχο, μπορεί δηλαδή να χρησιμοποιηθεί ακόμη και όταν ο σκύλος παίρνει το μπάνιο του ή κολυμπά στη θάλασσα, ακόμη και αν τύχει σε νεροποντή. Η συσκευή, που έχει wi-fi και bluetooth, λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, που διαρκεί μια εβδομάδα. Το κόστος της είναι 129 δολάρια και η εταιρία συνιστά να χρησιμοποιείται σε σκύλους που ζυγίζουν από 10 κιλά και πάνω. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της εταιρίας Whistle.com.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου