ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google – Νέο ρωσικό πρόστιμο για μη διαγραφή «παράνομου περιεχομένου»

google-νέο-ρωσικό-πρόστιμο-για-μη-διαγραφ-321489

Δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε την Δευτέρα πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ρουβλίων (24.259 ευρώ) στην Google της Alphabet Inc. επειδή δεν διέγραψε περιεχόμενο το οποίο η Ρωσία θεωρεί απαγορευμένο, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης διαμάχης μεταξύ της Μόσχας και του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα.

Η Ρωσία είχε προειδοποιήσει την Google με επιβολή προστίμου σε ποσοστό του τζίρου επειδή η εταιρεία δεν διαγράφει απαγορευμένο περιεχόμενο στη μηχανή αναζήτησης και στο YouTube. Πρόκειται για την ισχυρότερη κίνηση στην οποία έχει προβεί μέχρι στιγμής η Μόσχα για να περιορίσει τις ξένες εταιρείες τεχνολογίας.

Η Google επιβεβαίωσε το πρόστιμο που της επιβλήθηκε αλλά δεν προέβη σε κανένα άλλο σχόλιο. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει καταβάλει περισσότερα από 32 εκατομμύρια ρούβλια (388.147 ευρώ) σε προηγούμενα πρόστιμα για το ίδιο θέμα.

Ακόμα, η Ρωσία επέβαλε επίσης πρόστιμο 4 εκατομμυρίων ρουβλίων (48.518 ευρώ) στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Δύο άλλες διοικητικές υποθέσεις κατά της Google θα εκδικασθούν στις 29 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το δικαστήριο, προκειμένου ο εκπρόσωπος της Google να έχει περισσότερο χρόνο για να μελετήσει το υλικό της υπόθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου