ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Game Boy συμπληρώνει 25 χρόνια

το-game-boy-συμπληρώνει-25-χρόνια-316992

Το θρυλικό Game Boy της Nintendo που τόσο αγάπησαν μικροί αλλά και μεγάλοι, έγινε 25 χρονών! Συγκεκριμένα σαν εχθές 21 Απριλίου, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1989 και άντεξε μέχρι το 2003 έχοντας περάσει τρεις μεγάλες αλλαγές που πούλησαν συνολικά 118.69 εκατομμύρια κομμάτια (Game Boy + Game Boy Color).

Η πρώτη με την ονομασία Play It Loud! κυκλοφόρησε το 1995 με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά με προσφορά θηκών σε διάφορα χρώματα. Το 1996 κυκλοφόρησε το Game Boy Pocket, μια μικρότερη και ελαφρύτερη έκδοση που απαιτούσε δύο αντί για τέσσερις μπαταρίες διατηρώντας παράλληλα 10 ώρες αυτονομίας. Η τρίτη έκδοση κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία με το όνομα Game Boy Light.

Φυσικά, σε όλα αυτά τα χρόνια η Nintendo εκμεταλλεύτηκε τη δημοτικότητα του Game Boy κυκλοφορώντας 50 διαφορετικές παραλλαγές του Game Boy (αριθμός που ανεβαίνει σημαντικά αν συμπεριλάβουμε και το Game Boy Color).

Ποιό ήταν, λοιπόν, το δημοφιλέστερο παιχνίδι που έγινε διαθέσιμο στο Game Boy; Από το συνολικά 716 παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για το Game Boy το πασίγνωστο Tetris πούλησε 35 εκατομμύρια αντίτυπα και βοήθησε σημαντικά σε τέτοιο βαθμό που η Nintendo το πρόσφερε στο κουτί μαζί με το Game Boy στη Βόρεια Αμερική. Ήταν, μάλιστα, το πρώτο παιχνίδι που ήταν συμβατό με το Link Cable που έδινε τη δυνατότητα multiplayer μεταξύ των Game Boy.

25 χρόνια λοιπόν, για μια συσκευή που άφησε το δικό της σημάδι στην ιστορία του gaming.

techgear.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου