ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στα χέρια της Google η εταιρεία κατασκευής drone Titan Aerospace

στα-χέρια-της-google-η-εταιρεία-κατασκευής-drone-t-311010

Η νεοσύστατη εταιρεία μη επανδρωμένων αεροσκαφών Titan Aerospace περνά στα χέρια της Google.

Η εξαγορά, της οποίας το αντίτιμο δεν έχει ανακοινωθεί, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Facebook προσφέρθηκε να αγοράσει την Titan για 60 εκατομμύρια δολάρια. Οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν και η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αγόρασε τελικά την Ascenta, μια βρετανική εταιρεία drone, για 20 εκατ.

Η Facebook έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της να προσφέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην Αφρική μέσω drone που θα λειτουργούν ως αναμεταδότες.

Ανάλογα σχέδια έχει το Project Loon της Google, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη αερόστατων μεγάλου ύψους που θα προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Google θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Titan στο Project Loon και παράλληλα θα χρησιμοποιήσει τα drone της εταιρείας για τη συλλογή αεροφωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν στο Google Earth.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Titan λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και προσφέρουν υπηρεσίες μετάδοσης δεδομένων, παρακολούθησης καλλιεργειών και έρευνας και διάσωσης.

Οι 20 υπάλληλοι της Titan θα παραμείνουν στη σημερινή έδρα της εταιρείας στο Νιου Μέξικο.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου