ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτό είναι το πρώτο νόμιμο ιπτάμενο αυτοκίνητο –Λύνει προβλήματα, αλλά η τιμή είναι πολύ «τσουχτερή» [βίντεο]

αυτό-είναι-το-πρώτο-νόμιμο-ιπτάμενο-αυ-299004

Μήπως μόνιμα αργοπορείτε στην δουλειά σας εξαιτίας της κίνησης και δεν μπορείτε να ξεφύγετε; Ηρθε η μεγάλη έκπληξη στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για τις δύσκολες μετακινήσεις …αφού το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι πλέον γεγονός.

Ο σχεδιασμός του πρωτοποριακού οχήματος, με το όνομα Pal-V one, δίνει στον οδηγό-πιλότο την δυνατότητα να χρησιμοποιεί το όχημα είτε ως αυτοκίνητο είτε ως ελικόπτερο. Ενώ χαρακτηριστικό της υψηλής τεχνολογίας του είναι πως η καμπίνα του διθέσιου αυτοκινήτου ή «γυροπλάνου» γέρνει.

Πρόκειται για ένα νόμιμο ιπτάμενο όχημα, που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανονισμούς, εγκεκριμένο από την IASA (International Air & Shipping Association) και από τις ευρωπαϊκές αρχές οδικής ασφάλειας.

Πάντως, ο τυχερός οδηγός του Pal-V one, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, θα χρειαστεί να έχει εκτός από δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου και ένα δίπλωμα αεροπλοΐας.

Βέβαια το ιπτάμενο αυτοκίνητο θα εξυπηρετήσει μόνο όσους έχουν να το πληρώσουν μιας και η τιμή είναι σχεδόν απαγορευτική για τους περισσότερους.

Για την βασική έκδοση το κόστος είναι 300.000 ευρώ, ενώ όποιος επιθυμεί να εξασφαλίσει την limited edition θα χρειαστεί να καταβάλλει το ποσό του μισού εκατομμυρίου, ενώ ενδιαφέρον γιατην αγορά του εκδήλωσαν και η αστυνομία και στρατιωτικές οργανώσεις.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου