ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Hi-tech κολάρο για σκύλους

hi-tech-κολάρο-για-σκύλους-272405

Η 35η έκθεση ηλεκτρονικών στο Χονγκ Κονγκ,μία από τις μεγαλύτερες στην Ασία, ολοκληρώθηκε.

Περισσότεροι από 4.000 εκθέτες από 30 χώρες παρουσίασαν τα νέα τους μοντέλα.

Οι νέοι τομείς στη φετινή διοργάνωση που τράβηξαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν η έξυπνη τεχνολογία και η ρομποτική.

Τα ρομπότ που χορεύουν της εταιρίας Ubtech τράβηξε την προσοχή των επισκεπτών. Προωθούν την έννοια του αυτο-προγραμματισμού.

Με το ελεύθερο λογισμικό που παρέχεται από την εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να προγραμματίσουν την κίνηση του ρομπότ σύμφωνα με την προτίμησή τους για τη μουσική. Το ρομπότ μπορεί επίσης να αυτοματοποιηθεί για να επιδεικνύει Κung Fu.

«Όταν αγοράσετε το προϊόν μπορούμε να σας δώσουμε το ελεύθερο λογισμικό, ώστε να μπορείτε να το προγραμματίσετε.

Θέλουμε να δώσουμε στους νέους την ιδέα πώς να συνδυάσουν το hardware και το λογισμικό μαζί»,λέει ο Τζακ Γουάνγκ διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας.
Αυτό το drone της εταιρίας Yuneec είναι φιλικό προς το χρήστη, ακόμη και για τους ερασιτέχνες παίκτες.

Ο διευθυντής της εταιρείας λέει ότι οι πελάτες μπορούν να μάθουν να κατευθύνουν ένα drone μέσα σε 2 λεπτά. Διαθέτει εφαρμογές, όπως το “Follow me” και “Watch me”.

Όταν η λειτουργία “Follow me” είναι ενεργοποιημένη, το σύστημα GPS στο τηλεχειριστήριο επικοινωνεί με το drone και ενεργοποιεί τη λειτουργία προκειμένου να ακολουθήσουν οι χρήστες.

Ομοίως, οι πελάτες μπορούν να στραφούν στην λειτουργία“Watch me” ώστε να στρέψουν την κάμερα του drone προς το μέρος τους και να βγάλουν μια σέλφι.

Το υψηλής τεχνολογίας κολάρο για σκύλους Motorola Scout 5000επιτρέπει το στενό δεσμό μέσω τεχνολογίας μεταξύ των ιδιοκτητών με τα κατοικίδιά τους.

Μια 4K Wi-Fi κάμερα και ένα μικρόφωνο συνδέονται με το κολάρο του σκύλου, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να δουν τον κόσμο μέσα από «τα μάτια των τετράποδων και να τους μιλήσουν.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στον εντοπισμό των σκυλιών όταν αυτά έχουν απομακρυνθεί απο τα αφεντικά τους.

«Αυτό καθιστά δυνατό τον ιδιαίτερο δεσμό σχέση μεταξύ του σκύλου και ο ιδιοκτήτης τους, κυρίως μέσω μιας κάμερας και ενός μικρόφωνο.

Με αυτά μπορείτε να μιλήσετε με τα σκυλιά σας από μακριά, μπορείτε να δείτε σε βίντεο τι βλέπει το σκυλί σας, και μπορείτε να του δείξετε την αγάπη σας ακόμη και όταν αυτό δεν είναι δίπλα σας»,Ντέιβιντ Γουεστερντορφ,πρόεδρος της εταιρίας Binatone Electronics International Limited.

euronews.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου