ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

App για τον έλεγχο της κατανάλωσης ρεύματος

app-για-τον-έλεγχο-της-κατανάλωσης-ρεύμα-266119

Ξέρατε ότι… Μια ομάδα μηχανικών από το τμήμα Intel Services Group κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ 132 ομάδων στο TechCrunch Disrupt 2014 hackathon για την εφαρμογή “Shower with Friends”.

Χρησιμοποιώντας την πλακέτα ανάπτυξης Intel Galileo Gen 2, η ομάδα των μηχανικών της Intel εστίασε στον περιορισμό της σπατάλης του νερού, παρέχοντας με ένα διασκεδαστικό τρόπο τη δυνατότητα σύγκρισης της πραγματικής κατανάλωσης νερού μεταξύ φίλων.

H Google έχει επενδύσει 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια στο «έξυπνο σπίτι» με την εξαγορά της Nest, μιας εταιρείας που έχει αναπτύξει έξυπνους αισθητήρες για οικιακή χρήση. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2010 έχει αναπτύξει και διαθέτει δύο έξυπνους αισθητήρες. Πρόκειται για τον Θερμοστάτη Nest, έναν αυτοπρογραμματιζόμενο θερμοστάτη που μαθαίνει τις συνήθειες στο σπίτι και ρυθμίζεται κατάλληλα. Αυτή η διαδικασία, έχει ως αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του λογαριασμού ρεύματος κατά 20%, υποστηρίζει η Nest.

Όπως δήλωσε ο CEO της WATT+VOLT, κος Αναστάσιος Παπαναγιώτου: «Η εφαρμογή MyWatt είναι ένα από τα πολλά βήματα που θα κάνουμε ακόμη για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Έλληνα καταναλωτή που εμπιστεύεται τη WATT+VOLT για την προμήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας. Αναπτύσσουμε συνεχώς νέες και καινοτόμες υπηρεσίες ακολουθώντας τις εξελίξεις στην τεχνολογία, έχοντας πάντα ως γνώμονα την εξέλιξη στην ενέργεια και την ανάγκη που ήδη υπάρχει στο κοινό να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο στα έξοδα σε ηλεκτρικό ρεύμα. Οπτικοποιώντας και αναλύοντας τις πληροφορίες που καταχωρούνται στα συστήματά μας μέσω των λογαριασμών του πελάτη, ο χρήστης μπορεί να αποκτά ολοκληρωμένη εικόνα για το ρεύμα του».

Ο κ. Νίκος Γιαννακάκος, VP Sales & Channel Development της GLOBO, σχολίασε « Η εταιρεία μας, που πρόσφατα διακρίθηκε στο Magic Quadrant της Gartner για την πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών της, έχει ως κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις που ξεπερνούν ένα απλό mobile app και καταλήγουν σε πραγματικά ολοκληρωμένες λύσεις για επιχειρήσεις. Συνδυάζοντας τόσο τις δυνατότητες της mobile εφαρμογής, όσο και τη δυναμική της ίδιας της επιχείρησης, δίνουμε λύσεις που παρέχουν πραγματική αξία και μετρήσιμα αποτελέσματα. Η εφαρμογή MyWatt δείχνει το δρόμο για το πώς οι εταιρείες μπορούν σήμερα να προσφέρουν στους καταναλωτές καλύτερη και σύγχρονη εξυπηρέτηση και χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών μέσα από τη mobile συσκευή τους.»

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη προσεχώς σε App Store και Google Play.

Σύντομα προβλέπεται και επέκταση της εφαρμογής με νέες καινοτόμες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου