ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Νέο ρεκόρ Android χρηστών που περνάνε σε iPhone συσκευές

apple-νέο-ρεκόρ-android-χρηστών-που-περνάνε-σε-iphone-σ-260736

Κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 4ο τριμήνου της Apple ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά που παρουσίασε ο Tim Cook ήταν και αυτό της πολύ μεγάλης έλευσης Android χρηστών στην πλατφόρμα του iOS και πιο συγκεκριμένα στο iPhone.

H Apple λοιπόν σε αυτό το τρίμηνο ήδη μια αύξηση 30% Android χρηστών που άλλαξαν στρατόπεδο και ήρθαν στα iPhone για πρώτη φορά.

Η εν λόγω αύξηση αποτελεί ένα νέο ρεκόρ για την εταιρεία που απέδειξε για ακόμη μια φορά πως από τα iPhone 6 και έπειτα όλο και περισσότεροι Android χρήστες επιστρέφουν ή αγοράζουν για πρώτη φορά μια iPhone συσκευή.

Για το 4ο αυτό τρίμηνο οι πωλήσεις των iPhones έφτασαν τα 48 εκατομμύρια κάτι το οποίο σημαίνει και με βάση το παραπάνω πως από αυτά τα 14.4 εκατομμύρια ήταν από ανθρώπους που άφησαν την Android συσκευή τους και αγοράσαν ένα iPhone.

O Cook τόνισε πως το νούμερο αυτό έχει να κάνει τόσο με εκείνους τους Android χρήστες που αγόρασαν μια iPhone συσκευή το 4ο τρίμηνο όσο και για αυτούς που αναβάθμισαν την συσκευή τους το ίδιο χρονικό διάστημα παίρνοντας την απόφαση να αλλάξουν στρατόπεδο.

Ο Cook χρησιμοποίησε το παραπάνω νούμερο για να τονίσει στους επενδυτές της εταιρείας πως οι πωλήσεις των iPhones θα συνεχίσουν να αυξάνονται ειδικά και με την είσοδο της συσκευής όλο και σε περισσότερα μέρη στην Κίνα.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως η Apple ανέφερε μια αύξηση 99% – $12.5 δισ. στην αγορά της Κίνας αυτό το τελευταίο τρίμηνο.

Η Apple επίσης σημείωσε πωλήσεις 9.8 εκατομμυρίων συσκευών iPad, 5.7 εκατομμυρίων συσκευών Mac κλείνοντας το 4ο αυτό οικονομικό τρίμηνο με κέρδη που έφτασαν τα $51.5 δισ!!

appleworldhellas.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου