ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εκκαθάριση εφαρμογών στο App Store

εκκαθάριση-εφαρμογών-στο-app-store-254620

H Apple προχώρησε σε αφαίρεση εφαρμογών από το App Store, σε όλες τις περιπτώσεις εκείνες που υπήρχε η υποψία ότι γινόταν άντληση δεδομένων των χρηστών.

Η Apple εκτιμάται ότι αφαίρεσε περισσότερες από 250 εφαρμογές που έκαναν το λεγόμενο data mining μέσα στο App Store και αποτελούσαν πιθανό κίνδυνο για όλους τους χρήστες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple, οι περισσότερες εφαρμογές που αφαιρέθηκαν από το App Store ήταν κινεζικής προέλευσης και είχαν ήδη κατέβει στις συσκευές 1 εκατομμυρίων χρηστών του App Store.

Συνολικά 256 εφαρμογές που κατέβηκαν είχαν στον κώδικά τους ένα Software Development Kit που είχε αναπτύξει η κινέζικη διαφημιστική εταιρεία Youmi, με σκοπό την άντληση δεδομένων για τις συνήθειες των χρηστών και τις επιλογές τους. Η Apple δεν είπε ποιες ήταν οι εφαρμογές που κατέβηκαν. Το πρόβλημα φαίνεται πως εντοπίστηκε από την εταιρεία ασφάλειας λογισμικού SourceDNA, η οποία και το δημοσιοποίησε.

Όπως σημειώνει το Mashable, αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα στην χρονική περίοδο ενός μήνα που η Apple είναι αναγκασμένη να αφαιρέσει αρκετές εφαρμογές από την κινέζικη εκδοχή του App Store, στοιχείο που δείχνει ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια εκμετάλλευσης της δημοτικότητας των συσκευών της από όσους θέλουν να αντλήσουν δεδομένα από τους χρήστες του App Store.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου