ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google ακολουθεί την Apple στην δημιουργία δικών της chip

η-google-ακολουθεί-την-apple-στην-δημιουργία-δικ-242670

H Google είναι σε συνομιλίες με μεγάλους κατασκευαστές chipset με σκοπό να σχεδιάζει πλέον τους δικούς της επεξεργαστές και άλλα εξαρτήματα για τις μελλοντικές Android συσκευές της.

Η εταιρεία φέρετε να έχει πάρει αυτή την απόφαση ακολουθώντας το παράδειγμα της Apple και σε μια μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει έτσι ώστε να κάνει το Android ακόμη πιο ανταγωνιστικό στα high end μοντέλα της αποφεύγοντας παράλληλα μια σειρά προβλημάτων που παρατηρούνται στα chipset τρίτων που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι και σήμερα.

“Οι συνομιλίες είναι προχωρημένες και η Google ελπίζει να κάνει αυτό το πάντρεμα και με το λογισμικό της μέσα στα επόμενα χρόνια” αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο του The Information.

Η Apple εδώ και χρόνια σχεδιάζει τα δικά της τσιπ – την γνωστή πλέον A σειρά με το ντεμπούτο τους να γίνονται στο πρώτο iPad.

Έκτοτε και με βάση αυτό η Apple έχει καταφέρει να προσφέρει μια μοναδική αρμονία μεταξύ hardware και λογισμικού δίνοντας στις συσκευές της μοναδικές επιδόσεις σε μια σειρά χαρακτηριστικών.

Στην αντίπερα όχθη η Google βασίζεται σε hardware τρίτων κάτι το οποίο σημαίνει πως δεν μπορεί να προγραμματίσει τον δικό της Android κωδικό για τους επεξεργαστές των συσκευών της.

Το παραπάνω είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που τα iPhone για παράδειγμα έχουν καλύτερες επιδόσεις παρά το γεγονός πως δεν χρησιμοποιούν τόσους πυρήνες στον επεξεργαστή τους.

appleworldhellas.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου