ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρώην μέτοχοι του Twitter μήνυσαν τον Έλον Μασκ

πρώην-μέτοχοι-του-twitter-μήνυσαν-τον-έλον-μα-17885

Μήνυση κατά του Έλον Μασκ κατέθεσαν χθες πρώην μέτοχοι του Twitter, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχασαν την πρόσφατη εξέλιξη της τιμής της μετοχής, επειδή άργησε να αποκαλύψει ότι κατέχει μερίδιο 9,2% της εταιρείας.

Σε μια ομαδική αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι μέτοχοι είπαν ότι ο Μασκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, έκανε «ουσιαστικά ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις και παραλείψεις» έως τις 24 Μαρτίου, όταν δεν αποκάλυψε ότι είχε επενδύσει στο Twitter, όπως απαιτείται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Οι μετοχές του Twitter αυξήθηκαν 27% στις 4 Απριλίου, στα 49,97 δολάρια από 39,31 δολάρια, όταν ο Μασκ αποκάλυψε ότι αγόρασε μετοχές, κάτι που οι επενδυτές θεώρησαν ως ψήφο εμπιστοσύνης στο Twitter από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Πρώην μέτοχοι με επικεφαλής τον Marc Rasella δήλωσαν ότι η καθυστερημένη αποκάλυψη επέτρεψε στον Μασκ να αγοράσει περισσότερες μετοχές του Twitter σε χαμηλότερες τιμές, ενώ τους εξαπάτησε να πουλήσουν σε «τεχνητά αποπληθωρισμένες» τιμές.

Η μήνυση ζητά απροσδιόριστο ποσό αποζημιώσεων και τιμωρητικές αποζημιώσεις.

Ο αμερικανικός νόμος περί τίτλων απαιτεί από τους επενδυτές να αποκαλύπτουν εντός 10 ημερών πότε έχουν αποκτήσει το 5% μιας εταιρείας, το οποίο στην περίπτωση του Μασκ θα ήταν στις 24 Μαρτίου.

Παράλληλα, το Twitter ανακοίνωσε στις 5 Απριλίου ότι ο Μασκ θα γίνει μέλος του διοικητικού του συμβουλίου, αλλά αυτή την εβδομάδα αναίρεσε την απόφασή του.

Αν δεν γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο Μασκ, δεινός χρήστες του Twitter, μπορεί να συνεχίσει να αγοράζει μετοχές χωρίς να δεσμεύεται από τη συμφωνία του με την εταιρεία να περιορίσει το μερίδιό του στο 14,9%.

Ορισμένοι αναλυτές έχουν προτείνει ότι ο Μασκ θα μπορούσε να πιέσει το Twitter να κάνει αλλαγές ή ακόμα και να επιδιώξει μια αυτόκλητη προσφορά για την εταιρεία.

Με πληροφορίες του Reuters

Πηγή: lifo.gr

Ο Rasella είπε ότι πούλησε 35 μετοχές του Twitter για 1.373 δολάρια, μεταξύ 25 και 29 Μαρτίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου