ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook εγκαταλείπει το Adobe Flash

το-facebook-εγκαταλείπει-το-adobe-flash-178660
Ακολουθώντας τα βήματα κι άλλων μεγάλων εταιρειών όπως η Google, το Facebook σταματά την υποστήριξη της τεχνολογίας Adobe Flash για αναπαραγωγή βίντεο.

Στο εξής η εταιρεία θα χρησιμοποιεί νέο video player που βασίζεται στο HTML5, τη νέα έκδοση της γλώσσας προγραμματισμού στην οποία βασίζεται ο Παγκόσμιος Ιστός.

Η μετάβαση έρχεται έπειτα από δοκιμαστική περίοδο κατά την οποία το Flash και το HTML5 χρησιμοποιούνταν παράλληλα, προκειμένου να διορθωθούν οι ατέλειες που εντοπίστηκαν στο νέο player.

Τα βιντεοπαιχνίδια στο Facebook θα συνεχίσουν πάντως να τρέχουν Flash μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάβαση.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι δικτυακοί τόποι εγκαταλείπουν το Flash λόγω των υψηλών απαιτήσεών του για επεξεργαστική ισχύ, αλλά κυρίως λόγω προβλημάτων ασφαλείας τα οποία εκμεταλλεύονται χάκερ.

Πρώτος που κήρυξε τον πόλεμο στο Flash ήταν ο Στιβ Τζομπς της Apple, ο οποίος αρνήθηκε να υποστηρίξει την τεχνολογία βίντεο της Adobe στο iPhone και το iPad.

H Google σταμάτησε φέτος την υποστήριξη για αυτόματη αναπαραγωγή των διαφημίσεων Flash στον Chrome, ενώ το ίδρυμα Mozilla επίσης διέκοψε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο Flash στον Firefox.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου