ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μπαταρίες κινητού θα φορτίζονται σε 30 δευτερόλεπτα [video]

μπαταρίες-κινητού-θα-φορτίζονται-σε-30-δ-176710

Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που φορτίζουν τις συσκευές σε 26 δευτερόλεπτα ανέπτυξε ένας ηλεκτρικός μηχανικός, ερευνητής και εφευρέτης, ο Σων Γουέστ.

Οι μπαταρίες που αναπτύσσει ο Γουέστ είναι μεγέθους AA, A, C και D.

Ο εφευρέτης αναζητά χρηματοδότηση για να αναπτύξει την τεχνολογία του μέσω της πλατφόρμας διαδικτυακής μικροχρηματοδότησης Kickstarter. Αρχικός στόχος του Γουέστ ήταν να συγκεντρώσει 10.000 Δολάρια, και από ότι φαίνεται πέτυχε το στόχο του, αφού μαζεύτηκαν συνολικά 13.855 Δολάρια.

Όσοι διαθέσουν 25 δολάρια θα λάβουν μια μπαταρία μεγέθους AA και έναν φορτιστή, με τις πρώτες αποστολές να είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο.

Ο Γουέστ υποστηρίζει ότι αντίθετα με άλλες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που στο τέλος καταλήγουν στην ανακύκλωση, οι δικές του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χιλιάδες κύκλους φόρτισης.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, πήρε έναν πυκνωτή ιόντων λιθίου που παρέχει ηλεκτρισμό τάσης 3,8 Βολτ και το τοποθέτησε μαζί με ένα πολύ μικρό κύκλωμα που έριξε τα 3,8 Βολτ στο 1,5 Βολτ που λαμβάνουμε από τις κοινές μπαταρίες AA, C και D. Όταν η μπαταρία αδειάσει συνδέεται με τον φορτιστή που σχεδίασε ο Γουεστ και επαναφορτίζεται σε 30 δευτερόλεπτα.

Σύντομα η τεχνολογία αναμένεται να εφαρμοστεί και στις μπαταρίες κινητών τηλεφώνων.

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου