ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

TikTok: Αμερικανική έρευνα για τις επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών

tiktok-αμερικανική-έρευνα-για-τις-επιπτώσε-118920

Η Καλιφόρνια, η Μασαχουσέτη και ακόμα έξι αμερικανικές πολιτείες ξεκινούν διακομματική έρευνα για το κατά πόσο το TikTok προκαλεί βλάβη στη σωματική και ψυχική υγεία των νεαρών χρηστών του.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την παρέμβαση του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε κατά την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης την Τρίτη ότι οι online πλατφόρμες «πρέπει να καταστούν υπόλογες για το εθνικό πείραμα που πραγματοποιούν στα παιδιά μας με σκοπό το κέρδος».

Η νέα έρευνα για το TikTok εστιάζεται «στις μεθόδους και τεχνικές που αξιοποιεί για να αυξάνει την ενασχόληση νέων χρηστών, όπως το να αυξάνει το χρονικό διάστημα που αφιερώνεται στην πλατφόρμα και τη συχνότητα ενασχόλησης με την πλατφόρμα» ανέφερε σε δήλωσή της η γενική εισαγγελέας της Μασαχουσέτης Μόρα Χίλι.

Το TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική ByteDance, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι «εστιάζεται στην ασφάλεια των νεότερων χρηστών» και επιβάλει περιορισμούς περιεχομένου με βάση την ηλικία του χρήστη.

Στις αρχές Φεβρουαρίου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα περιορίζει την προβολή αναρτήσεων με βάση την ηλικία προκειμένου να αποτρέψει την επαφή των παιδιών με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Οι γενικοί εισαγγελείς διεξάγουν επίσης έρευνα για το Instagram. Όπως αποκάλυψε η Φράνσις Χάουγκεν, πληροφοριοδότης της Facebook στην οποία ανήκει το Instagram, οι υπεύθυνοι της εταιρείας γνώριζαν ότι η εφαρμογή έχει επιπτώσεις στην ψυχική υγεία ορισμένων ανήλικων χρηστών, κυρίως κοριτσιών που αντιμετωπίζουν άγχος και κατάθλιψη σχετικά με την εικόνα του σώματός τους.

Στην έρευνα κατά του TikTok συμμετέχουν ακόμα οι γενικοί εισαγγελείς της Φλόριντα, του Κεντάκι, της Νεμπράσκα, του Νιου Τζέρσι, του Τενεσί και του Βερμόντ.

Οι εισαγγελείς θα ερευνήσουν μεταξύ άλλων το κατά πόσο οι υπεύθυνοι της κινεζικής εφαρμογής γνωρίζουν συγκεκριμένα στοιχεία για τυχόν επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου