ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ουκρανία:Εφυγε & η Samsung από τη Ρωσία -Μετά την Google & την Apple

ουκρανίαεφυγε-η-samsung-από-τη-ρωσία-μετά-τ-116620

Η Samsung έγινε η τελευταία εταιρεία που ανέστειλε τις αποστολές στη Ρωσία, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε: «Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους έχουν επηρεαστεί και προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους».

Η Samsung ανακοίνωσε επίσης ότι δωρίζει 6 εκατομμύρια δολάρια, – συμπεριλαμβανομένου 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε ηλεκτρονικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης – σε ανθρωπιστικές προσπάθειες στην περιοχή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι η Microsoft έχει επίσης αναστείλει όλες τις πωλήσεις και τις υπηρεσίες στη Ρωσία, ενώ η Apple ανέστειλε τις πωλήσεις iPhone και περιόρισε άλλες υπηρεσίες.

Αναστολή πωλήσεων στη Ρωσία από τη Microsoft εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, η Microsoft ανακοίνωσε πως θα αναστείλει όλες τις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών της στη Ρωσία, στο πλαίσιο των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, έγραψε πως η εταιρεία επίσης θα σταματήσει πολλές «πτυχές της δραστηριότητάς της στη Ρωσία, σε συμφωνία με τις κυβερνητικές αποφάσεις περί κυρώσεων».

Η εταιρεία πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στην Ουκρανία σχετικά με την κυβερνοασφάλεια και είπε πως «πρόσφατα» βοήθησε τη χώρα να αμυνθεί απέναντι σε κυβερνοεπίθεση που είχε στόχο «μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο της Ουκρανίας».

Google: Στον «πάγο» οι διαφημίσεις της στη Ρωσία

Παράλληλα, η Google «παγώνει» όλες τις διαφημίσεις της στη Ρωσία, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία στο CNN την Παρασκευή.

«Εξαιτίας των εξαιρετικών συνθηκών, αναστέλλουμε τις διαφημίσεις της Google (Google ads) στη Ρωσία», δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα και θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε νεότερα όταν πρέπει».

Η απόφαση αυτή αφορά όλες τις διαφημίσεις της Google στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων εκείνες που εμφανίζονται στο YouTube και στην αναζήτηση. Παρόμοια απόφαση πήρε το Twitter την περασμένη εβδομάδα, όταν «πάγωσε» τις διαφημίσεις σε Ρωσία και Ουκρανία.

Για την ώρα, δεν είναι γνωστό αν θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες του χώρου, όπως η Meta (Facebook). Παρ’ όλα αυτά, αμφότερες, Google και Meta, έχουν ήδη πάρει κάποια μέτρα για να περιορίσουν τη δραστηριότητα των κρατικών ΜΜΕ στις πλατφόρμες τους.

Μέτρα και στον τομέα της ψυχαγωγίας

Ακόμα, έπειτα από κάλεσμα του αντιπροέδρου της ουκρανικής κυβέρνησης, Μιχαΐλο Φεντόροβ, ο οποίος ζήτησε από εταιρείες του χώρου των βιντεοπαιχνιδιών να συμμετάσχουν στο διεθνές πλέγμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σήμερα, Παρασκευή, μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ από διεθνή ΜΜΕ του ειδικού Τύπου πως το Sony PlayStation ανέστειλε την κυκλοφορία του δημοφιλούς παιχνιδιού Gran Turismo 7 στη Ρωσία.

Το Xbox, από το οποίο αιτήθηκε επίσης ο Ουκρανός αντιπρόεδρος να πάρει μέτρα, δεν προχώρησε σε ανακοίνωση, αλλά η αναστολή προϊόντων της Microsoft προφανώς περιλαμβάνει και την κονσόλα αυτήν. Το PlayStation δεν έχει προβεί σε σχετική ανακοίνωση, για την ώρα.

Πηγή:iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου